söndag 20 februari 2011

Det blir en kväll i hemmet...

Det har varit en härlig dag ute idag. Solen skiner, knappt nån vind och ca fem minus. Underbart. Dessvärre var inte Lukas så pigg på att gå idag. Jag hade egentligen behövt dra på stegen lite för att få fart på tarmrörelserna, men Lukas gav blanka fan i det. Han föredrog att bita tag i varenda kvist som stack upp ur marken och lade sig ner och tvärvägrade att gå med jämna mellanrum. Kände mig som Judas (eller nåt liknande) som drog o lurade honom om vartannat. Att låta honom bita och skutta och dra i kopplet är ett trick som oftast får honom att glömma att han faktiskt hade bestämt sig för att inte gå. Ibland hjälper det dock inte och då gäller det att hålla stubinen ganska lång.

Magen är inte i form idag. Var ute o spatserade över en o en halv timme, men den ville sig inte. Jag funderar över om det är nachochipseffekten som hänger i fortfarande. Jag misstänker det. Det tar tid att bli av med. Magen är inte snabb i de fallen. Den jäser o jäser o jäser. Hade funkat bra till brödbak. Surdeg kanske? Urk.

Har knött i mig en frökuse och några färska dadlar. En grön smoothie och magen känns idag sprickfärdig. Redan. Skall dessutom ha besök idag juh.. dom kommer om ett par timmar och ska laga mat åt oss. Trevligt initiativ såklart, men man hade ju önskat att magen var i lite bättre form när man skall ha besök och dessutom äta massa mat.. fel förutsättningar när den bestämt sig för att tokstrejka. Men men det får gå som det går. Jag kan inte göra så mycket åt det. Toagolvet flyttar sig ju inte.. och vi har spenderat en del tid ihop förr.. vi känner varann så att säga.

Imorgon ska jag försöka ta hand om kroppen på bättre sätt. Skulle vilja ta cykeln och TRAMPA ut nånstans, bara trampa på. Men det lär ju inte hända i det här livet. Inte förrän Tuffe lugnar ner sig och kan lämnas hemma ensam. Med Lukas. Han är helt stissig och han stissar upp mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar