söndag 27 februari 2011

PROIBS verkar inte funka på sambon heller

Har testat PROIBS på min sambo nu. Fick ju nästan två förpackningar kvar när jag själv fick lägga ner dem pga att de gjorde min mage sämre än vanligt- man kan ju fråga sig hur det kan vara möjligt? Svaret är enkelt: FRUKTOS!! Hur f-an (om man ska va rak på sak och klar i språket) kan man tillsätta fruktos till en produkt som skall vara bra för en känslig IBS mage? Vem som helst som känner till lite om denna åkomma (om jag får kalla det så) vet väl om att fruktos är döden för en sådan mage? Retar tarmen som fan. Man kan undra vad den läkare, Magnus Simrén, som står som ansvarig för den här studien tänker med? Inte kan det vara sunt förnuft i alla fall. Då hade han skippat fruktosen. Varför skall det vara socker i ett kosttillskott över huvud taget? Man käkar det väl inte för att det ska vara gott? Man tar väl till det för att man ska må bra? Då kan man gott skippa det extra sockret.

Testade som sagt dessa små pulverpåsar på min sambo. Ungefär två veckor har vi kört. Första veckan måste jag säga att hans mage var sämre än vanligt (han har väl kanske inte värsta formen av IBS men någon form av stressmage har han definitivt!) första veckan. Sprang på toa stup i kvarten och magen körde enormt. Nu har han låtit bli att ta dem några dagar. Känns som magen är lugnare på honom.. Andra veckan han testade var av varierande resultat. Ena sekunden var han stenhård i magen och nästa sprejade han ner toan. Jag ska ju vara ärlig, så jag måste ju säga hur det var.. nu, som sagt, när han inte tagit dem på ca en vecka är hans mage lugnare. Om det beror på att han inte tagit PROIBS under den här perioden eller att hans mage helt enkelt mått bättre pga minskad stress - det kan vara svårt att svara på - men precis som läkarna kan vi ju nästan kalla detta en klinisk studie.. :-/

Av två testpersoner fick två kassa resultat. Det är en negativ effekt på hundra procent! Måste alltså betyda att PROIBS saknar tillräckliga bevis för att användas på personer med IBS magar?! Visst, aloevera delen kan säkert vara bra, men då får man nog ta o skippa fruktosen..

2 kommentarer:

  1. Tack! Jag försökte testa Proibs nu i veckan men andra dagen blev jag så dålig att jag inte vågade fortsätta. Läste ingredienserna igen och reagerade precis som du på fruktosen! Så tråkigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att tillsätta fruktos är kanske inte det smartaste man kan göra om man vill skapa en produkt för känsliga magar.. som ofta reagerar på just fruktos... lite skrattretande att det är en sk "ibs specialist" som varit med och tagit fram produkten... man kan fråga sig vem som gett honom den titeln... han själv? ;-)

      Radera