torsdag 17 februari 2011

Möte med AF

Var på andra mötet (eller första, beroende på hur man räknar..) med AF idag. Två damer som skulle prata med mig. De jobbar inte ihjäl sig på det där stället. Att ha råd att betala två människor för att prata med EN person, när det enda de ska göra är att lyssna.. det kallar jag generöst. Av arbetsförmedlingen alltså. Eller kommunen. Kan inte höra till de yrken där man stressar ihjäl sig i alla fall. Känns inte vidare effektivt. Det enda de kunde göra i dagsläget var ju att konstatera att jag inte fixar att jobba just nu. Rådde mig att kämpa vidare för att få den vård jag behöver och faktiskt har rätt till.

En av dem tyckte jag skulle kontakta uppdrag granskning.. ja, det ligger något i det. Den andra tyckte jag skulle skriva mig i ett annat län.. för att komma förbi lagen. När våra egna myndigheter föreslår såna här saker.. då undrar man vart samhället är påväg? De frågade sig samma sak. De kunde inte heller förstå hur man kan tycka att 160 000 kr är för mycket för att försöka få en människa på fötter när en sjukskrivning ett år kostar långt mycket mer...

OM de hade varit villiga att ge mig en chans att testa det här kanske jag hade blivit såpass bra att jag i alla fall kunde komma ut och jobba på deltid.. men tydligen spelar det ingen roll. Det handlar om statistik och siffor. Inget annat. För att få ut folk i arbete måste man ju först se till att de klarar av sin hälsa. Att de faktiskt är kapabla att arbeta! Det gör man inte genom att neka folk den vård de har rätt till. Enligt lag. Men lagen, vem bryr sig om den i det här fallet..

Nåja, jag ska inte gnälla. De var i alla fall två vänliga damer, de lyssnade och de lider med mig. Jag vill inte ha medlidande, jag vill ha hjälp och jag vill ha mitt liv tillbaks. Men jag förstår att det inte finns så mycket just dessa två damer kan göra åt den saken. Jag får vara tacksam för deras förståelse och sympati. Kanske vänder vindarna snart? Nån gång ska ju vara den första. Positive thinking?

Jag lyckades i alla fall lära Lukas lite nya trick idag.. alltid nåt att hänga i granen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar