onsdag 23 februari 2011

Samtalet kom - Fonderna återstår

Samtalet från min kirurg kom igår. Två timmar efter utsatt tid, men det kom i alla fall. Jag får vara glad för det. Det kunde ju, i värsta fall, ha uteblivit helt. Nu gjorde det inte det. Det kom. Positivt överraskning får man väl ändå kalla det??

Kirurgen var ovanligt pratsam. Hade till och med förberett samtalet lite - det är inte var dag om man säger så!!

Dessvärre inget positivt att komma med. Hon lät ganska uppgiven. Frustrerad över att förbannade Västra Götaland (ni kommer få känna av det här när den här historien är över, be sure!) vägrar bekosta den här typen av operation. De hade tydligen ganska högljutt visat sitt missnöje vid någon typ av läkarmöte angåend SNS nyligen. Baserat på den otroligt fåniga rapport de har gälland fekal inkontinens från 2009. De VET att det finns nyare, mer positiva rapporter (och på andra diagnoser) att tillgå, de VET att dessa rapporter inom kort kommer att pubjliceras i läkartidningarna, men de bryr sig helt enkelt inte! Jag tror det handlar om prestige. Den är ganska tydlig när man försöker få hjälp mellan länen. Konstigt nog är det Göteborg som krånglar. Som jag alltid sett som de öppnare av de två. Tyvärr inte i det här fallet. Det svider att säga, men det är sant. Sätter sig på tvären bäst de kan. I alla lägen. Samarbeta, vad är det??

Min kirurg föreslog att jag försöker ta mig till Danmark och bekosta en testimplantation själv. Inte helt lätt, jag är inte miljonär. Men läkaren i Danmark verkar villig att hjälpa mig om jag kan finansiera själv. Jag söker med blåslampa efter möjligheter här.. patientnämnden, sure men det kommer förmodligen inte leda nånvart.. kirurgen föredrog att jag får behandlingen i Danmark, eftersom de är duktigare där.. jag håller på att forska i saken. Att skriva mig i Stockholm skulle också lösa problem. Med att få vården på Danderyd. Men hur lätt är det i praktiken? Det låter så enkelt, på papper..

Hur som helst. Jag håller på att fixa med mina fondansökningar. Jag hoppas de skall ge någon form av utdelning. VI får väl se. Det plus att jag väntar svar från den danske läkaren med en prisuppgift på vad jag skulle behöva punga ut med.

En sak är säker: får jag ingen hjälp från VG den här gången heller kommer jag inte vara snäll i fortsättningen. Om det här kan hjälpa mig det minsta kommer media få veta det. Förr eller senare. Jag är trött på att bli behandlad som skit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar