tisdag 8 februari 2011

Ayurveda och raw food

Har varit i kontakt med min gamle kinesiskt utbildade akupunktör ett par gånger på sistone. Har väl egentligen informerat honom om vad som händer under hela den här resans gång, eftersom det var han som först föreslog att jag skulle kontakta en kirurg.. nu tycker han att jag ska testa en ayurvedaläkare han känner.. hon är från indien och har haft praktig i new delhi i 25 år.. borde ju veta vad hon sysslar med. Hon är alltså indisk läkare. Känns som de är mer framåt i Indien än vad de är här, i alla fall inom läkekonsten. Jag har kommit fram till att jag är en vata person. Kanske kan hon tillföra något i alla fall?

Har skickat ett mail till henne där jag beskriver mina problem. Hoppas på ett snabbt svar.. kanske detta i kombination med de skolmedicinska (SNS) försöken? Jag vet inte.. men jag kan inte bara gå.. Enligt ayurvedan skall jag inte äta kall mat - alltså tvärtemot vad raw food förespråkarna rekommenderar.. och tvärtemot Anne Wigmore.. kanske därför min mage brakar loss så när jag stoppar i mig massa rå mat?? Jag vet inte.. men den mår klart bättre av lite ljumma varma teer och lite ljum varm thaimat ;) Fast jag tror mer det handlar om att vi förstört våra kroppar, fått dem ur balans.. och det är därför de bråkar.. .kanske är det där ayurvedan kommer in i bilden.. som ett slags sätt att reparera denna obalans innan man kan få kroppen att smälta "obehandlad" mat igen. Sådan som vi från början var ämnade att äta.. innan spisar, bakugnar, microvågsugnar (som för övrigt länge varit förbjudna i Rysslang pga dess skadliga hälsoeffekter.. jag kommer ihåg att pappa, på sin tid, tog upp detta som ett hett ämne.. hur många rapporter hade han inte med sig egentligen..? Vi borde lyssnat redan då..men bekvämligheten vann i det fallet..) och konservering på burkar uppfanns så att säga.. när man var tvungen att käka det som fanns utan att processa sönder det och tillsätta massa onaturliga grejer för att få det att se bra ut efter att syret börjat oxidera det vi redan skadat.. ond cirkel..

Det är ju inte konstigt vi mår som vi mår nuför tiden?! Varför så många med tandställning, varför så många med glasögon, ADHD etc etc.. diabetes av olika slag.. nej, något är allvarligt fel och jag håller med många andra i det här fallet: Det handlar om maten och vad vi stoppar i den. Hur vi behandlar den och våra jordar. Vilken föda vi äter eller INTE äter. Vi är fetare än någonsin och har ändå aldrig varit så undernärda. Hur går det ihop? Precis, det gör ju inte det..

Sen är det candida. Läser en intressant bok i ämnet. Vet att jag sedan länge dragits med denna hemska svamp. Den finns normalt hos alla människor, och hos dem som har hälsan med sig skapar de inga problem - i normala mängder! Men under "fel" förhållanden kan den ta över vem som helst. Liknelsen fanns vid en kompost. Candidan försöker "återvinna" eller "kompostera" oss.. den äter liksom upp oss inifrån. Sett från det perspektivet inser man att denna epidemi faktiskt är ganska allvarligt. Dags att ta tag i. Det handlar inte bara om socker, men socker är en stor bov. För att bli av med candida bör man svälta ut den. Medicin hjälper inte orsaken - som vanligt lägger en bara locket på. Den tar symptomen. Tillfälligt. Det är intressant läsning. Det handlar väl mest bara om att vakna upp o inse att man inte kan va fånge i sin egen kropp, man måste bli herre över den för att saker och ting skall fungera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar