tisdag 25 januari 2011

Sjukbesök a la mer förvirring

Jag vet inte vad jag ska säga om gårdagens sjukbesök eller denna månads resa till Stora Staden. Fick oss en smärre chock när jag vid strax efter åtta igår morse fick ett samtal från sjukan där de sa att min kirurg var sjukskriven pga brutet ben. VA?!! Ja, de förstod problemet då vi åkt LÅNGT för detta besök och ganska mkt stod på spel. De hade hittat en "ersättare" som skulle vara lika duktig. Jahaja.. det lät sådär. Men denna sk ersättare hade gått o blivit sjuk han med. I influensa. Panik! Ja, ren och skär panik. Så mycket hängde på detta besök. Så mycket beslut vilade på detta möte. Så gick det bara åt skogen.

Fick snyftat mig till ett försök att skaffa in nån annan vi kunde prata med. Sagt o gjort. De ringde upp igen vid tio och hade lyckats styra upp ett möte med min gamla kirurg. Vet inte vad jag tänkte om detta, men jag o Anders tänkte nog ungefär samma sak.. katastrof. Vi insåg att vi inte skulle komma nånstans. Precis som tidigare. Men bättre än att ha åkt till Stockholm helt i onödan. Vi uppsökte alltså sjukan med ganska låga förväntningar..

Det första som mötte oss var sköterskan som jag gjorde bort mig inför vid stomibesöket... då när jag ballade ur totalt och lämnade hela skiten bakom mig. Hon var dock lätt på saken och försökte göra det bästa för att få oss att känna oss välkomna. Kirurgen dök upp på avtalad tid, kanske första gången? I sitt sällskap hade hon en man från Danmark. En kollega som tydligen dessutom känner min andra kirurg, den vi skulle träffat från början. Han som brutit foten. Dock hade denne man en helt annan syn på saken. Interstim. Som jag tjatat om att få testa sedan mer än ett år tillbaks i tiden men som bara slagits bort. Av alla jag frågat. Utom de jag ringde i Malmö som behövde ännu en specialistvårdsremiss men som uppenbarligen tyckte jag var ett passande o intressant fall. Denne man tyckte detsamma. De har tydligen haft mycket bra resultat av detta ingrepp i Danmark. Det är dessutom betydligt mindre och går att testa utan att som han uttryckte det "förstöra något". Funkar det så funkar det. Han var tom villig att ta mig till Danmark om de inte hjälper mig i Sverige! Lycka blandad med förvirring.. jag har ju prata om detta förr men då har pengar o för lite forskning satt käppar i hjulet för mig.. nu hade även denna gamla kirurg svängt o var med på noterna? Jag fattar nada.. men det är en organisations o kostnadsfråga också.. de skulle ha ett möte med kirurgen som brutit benet o min medicinskt ansvarige läkare och diskutera denna vändning och alternativ. Jag ska få besked på fredag.

Massa frågor bubblade upp i skallen. Efter mötet vill säga. Resulterade i två ganska långa mail och en stark förklaring att jag åker till Danmark nästa vecka om de bara hjälper mig. Gör vad som helst. De tycker nog jag är en skitjobbig patient men efter över tio års lidande tycker jag att jag har rätt att vara lite jobbig? Tiden går.. livet rinner iväg.. jag har inte all tid i världen.. dessa konstanta ändringar av planer bara drar ut på skiten .. o nånstans måste något hända som förändrar något konkret.. detta vore en början. Jag håller alla tummar o tår jag har att jag får beskedet att de tänker testa detta o att de hittat ett sätt för mig att få komma till Århus eller till Malmö.. annars får jag väl börja bråka med vårdslussen igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar