onsdag 26 januari 2011

Gröna smoothies

Jag kommer nog snöa in lite på det den närmsta tiden eftersom jag håller på att experimentera lite här hemma. Har insett vikten av att käka mer bladgrönt och vilken potentiell läkningsförmåga dessa gröna blad innehåller. Kan man bota cancer måste man väl kunna bota en krånglande tarm?? ok, kanske inte själva anatomin hos tarmen men all denna jäsning, all denna icke absorption. Kanske kan jag hitta en lösning att slippa denna konstanta överätning för att hålla vikten o ändå lyckas hålla magen i shack? Hälften vunnet i så fall.. alla dessa gaser som spänner ut magen o inte flyttar på sig.. tänk om de kunde minska till hälften.. som sagt, hälften vunnet.. så jag testar på. Vad har jag att förlora?

Jag knaprar piller till döds, så varför inte knapra lite kål? Tja, bildligt talat.. ska i alla fall införa dessa små drycker som ett tillskott. Har hittils testat fem varianter, mixern går varm.. fyra av dem var väl sådär.. de blev bättre o bättre från scratch så att säga och dagens sista var en hit! Jag blev nästan lite lyrisk. Uppenbarligen Lukas med, som slukade en hel skål (!) med god aptit. Han hade lätt tryckt ner en till.. Anders var som vanligt skeptisk till en början, men han bad att få smaka och när han gjort det bad han faktiskt om ett glas.. att han sedan frågade när nästa dryck serveras.. det borde väl tala sitt tydliga språk?

Har beställt lite böcker. Ska här testas måste jag ha lite fakta att gå på. Experimentera kan jag, men vill ju underbygga mitt experimenterade med lite vetenskaplig grund också.. sen släpper jag fri mitt experimenterande och hoppas det ska bli riktigt bra. Som sagt allt att vinna inget att förlora. Så länge det finns liv.. och kan man göra sig fri från diabeter, arytmier, cancer, sköldkörtelproblem osv då kan man väl för fasiken bota eller i alla fall nära en bråkande tarm.. har vi dna som till 99,4 % är likt chimpanzens så..borde vi väl kunna äta ungefär som dem o ändå överleva?! Om vi då ändrar lite grann.. lägger till eller byter ut lite så borde vi i alla fall komma lite närmare en bra kosthållning som stärker upp istället för att bara förstöra.

Skippa vanlig mat är jag inte redo att göra. Men jag är redo att ändra på sådant som jag känner att jag klarar av utan att kompromissa för mycket med min normala vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar