torsdag 6 januari 2011

Pestomacka - åker berg o dalbana i magen

Gårdagen var nog lite bättre än föregående dagar, om man ser till kvällen i alla fall. Gick o la mig halv tio. Pensionärsvarning, jag vet. Men det är ju bara drygt trettio år kvar.. så är jag där ;) positive thinking öh!

Tog en fika på torget idag med min kära sambo. Det var mys! Minns nog inte sist vi var ute o tog en fika. Fikar mest hemma eller ute=utomhus tillsammans med vovvarna. På grund av vovvarna så att säga, de har ju lite svårt med det här att vara ensamma.. på gott och ont.

Idag åkte vi trots allt. Bestämde oss för att de behövde träna. Sagt och gjort. Tuffe tjöt och krafsade på dörren och Lukas höll sig relativt lugn. Tills vi kom hem, men det är en annan historia.

Tog oss en kyckling (!) mozzarella o pestomacka på Espressohouse. Det var den som lockade mest. Surdegsbröd o varm. Mumma. Kycklingen tänkte jag peta bort o ge till Anders. Tills mackan kom in o vi till vår förfäran upptäckte att vi glömt fråga om mozzarellan! I min värld är mozzarella=buffelmjölk. Den vanliga, kommersiella mozzarellan är dock så långt ifrån den osten man kan komma.. så vi kikade på mackan.. o beslutade snabbt att inte ta risken. Jag petade alltså bort mozzarellan, och eftersom mestadelen av mackan bestod av denna plastiga fyrkantiga ost blev det inte mycket kvar. Tre kycklingbitar, relativt tunt skurna och utan senor, dränkta i pesto. Jag bestämde mig att testa. Jag har ju käkat kalkon på mackan ett tag nu. Testade kyckling i stan med mamma för ett tag sen i en thaigryta, men den gången gick det inte. Deja vu från England.. nix

Denna gången gick de bättre. Kände inte att det smakade kyckling. Var rätt möra bitar och ganska små. Indränkta i pesto tillsammans med massa bröd funkade det faktikskt rätt bra. Om man bortser från magvärken och uppstötningarna som följde efter.. Anders sa att han också rapar pesto så kanske var det den, kanske kycklingen, kanske en kombination. Jag vet inte men magen mår apa för tillfället. Usch. Försöker ersätta denna pestogojja med chokladsmak, men det funkar inte så bra.. bara o trycka ner mer choklad?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar