söndag 9 juni 2013

Vi klarade oss - nästan!

Jag får ge eloge både till YR och SMHI idag. YR för att deras prognos stämde bäst och SMHI för att deras prognos förvarnade oss om att det kunde komma regn. Vi var alltså förberedda på både och. Tack för den får jag väl säga. Mestadels lyste solen, men det kom även några droppar. Med markisen nere blev det två flugor i en smäll. Skydd mot solen när den var som starkast och skydd mot regn när dropparna började falla.

En bra grilldag med andra ord ;-) Får tacka Linnéa C för den otroligt vackra blomman jag fick också! Den kommer göra sig väl på altanen tillsammans med min Fuchsia, Olivträdet och kryddorna :) Plötsligt blev altanen så mycket finare! En afrikansk lilja blev det, en sån min mormor pratade så mycket om.

Magen? Har varit sisådär. Inte bästa dagen, men inte sämsta heller. Den höll under grillningen men gick åt fanders efter kakorna. Idag får jag skylla på kakorna. Magen hade gått åt skogen ändå, men kanske inte fullt så tidigt.  Hade inte tid att baka själv imorse (ingen ork heller för  den delen) så det fick bli "fulkakor" och de innehåller ju lite av varje. Kanske en del sånt magen mår bäst utan också. Citronsyra skall ju inte vara så smäll mot stökiga magar har jag hört.. kollar man innehållsförteckningen på det mesta finns citronsyra med i nästan varenda en som kräver någon form av konserveringsmedel..  huu.. man kan undra hur konserverad man är egentligen? Inuti alltså...  nä, det bästa är nog att laga allt från grunden själv. Oavsett om det gäller mat, bak eller vad det nu kan vara. Jag tror man tjänar på att veta vad man stoppar i sig. Nog för att innehållsförteckningarna säger en del, men de säger långt ifrån allt. Om det är något jag är skeptisk till är det just innehållsförteckningar. "kaksmulor" -vad är det för innehåll liksom? Taget från willys chokladbollar som jag kollade in i affären... bara för att...  Anticimexrepresentanten förklarade för min mamma att råttorna gillar delicatobollar bättre än ost. Det säger väl också en del. I råttfällan då alltså...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar