fredag 28 juni 2013

Veterinärbesök Tuffe

Fick besöka veterinären idag. Upptäckte igår att Tuffe inte ville öppna ena ögat och när jag försökte titta hur det såg ut tyckte jag att det var rödare än det andra runt omkring. Inte så geggit och inte så rinnigt men just att han inte ville öppna det gjorde mig orolig. Valde alltså att ringa veterinären som egentligen tyckte att vi skulle kommit in redan igår, men de hade inga tider. Fick en tid idag och var alltså där i eftermiddags.

Det är alltid en smärre pers att besöka veterinären med Tuffe eftersom han inte har de bästa erfarenheterna av just veterinärer..  det fanns en som kunde ta honom bra och som vann hans förtroende, men bortsett från henne hyser han ganska stort agg mot dem och han skakar som ett asplöv när vi närmar oss veterinärstationen. Inge vidare kul att utsätta honom för sådana besök med andra ord.

Idag hade vi dock inget val och det var ju tur i oturen att vi åkte in. Det visade sig att han har ett stort sår på ögat som måste behandlas med salva tre gånger per dag i tio dagar. Om det inte hjälper får vi åka in till ett större djursjukhus, vilket är det sista jag vill utsätta honom för. Veterinären färgade hans öga och droppade lite droppar i. När hon undersökte honom tyckte hon att det såg tillräckligt ytligt ut för att inte behöva utsätta honom för det här traumat som det faktiskt innebär att åka in med honom idag - men hon bad mig vara vaksam på hur det fortlöper under helgen och ville att jag ringer om han inte öppnar ögonen normalt på måndag. Torsdag har vi fått tid för återbesök för att se att det går på rätt håll... det tar aldrig slut det här :( mina stackars små krakar!

Lukas, som egentligen aldrig varit sjuk men som vi får behandla öronen på, lillan som matstrejkar och har problem med magen och nu Tuffe då som fått sår i ögat. Jises, man undrar vad man gjort för ont? Till råga på allt mår man skit själv :( Programmet har inte varit nån hit idag, men jag hoppas verkligen vändningen kommer snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar