måndag 3 juni 2013

Panik toabesök

Fy säger jag. De här maghuggen har kommit oftare och oftare på sistone. Nästan en gång varje dag den här veckan har det huggt till i buken så jag känt mig svimfärdig. Två gånger inom loppet av ett par veckor har jag fått besöka dassgolvet på distriktssköterskemottagningen för att jag varit nära att tuppa av av denna värk. Har jag tur leder den tillslut till att jag kan gå på toa, annars är det bara att stå ut och kämpa på och hoppas att man inte tuppar av innan man lyckats göra sig av med eländet som orsakar värken. Idag var en sån dag när hugget kom helt oförberett. Eller ja, jag borde väl varit förberedd med tanke på sista veckans mående..  men på nåt sätt lyckades jag väl förtränga det där.

Hade väldans ont i magen imorse och la mig, som vanligt, på golvet för att knåda ut en massa luft som fastnat. Även om jag fick bort en hel del som satt sig på fel ställen så kom det tillbaks ganska snabbt igen. Bestämde mig alltså för att gå med hundarna innan jag fortsatte ta hand om magen. Dålig idé!.

De här huggen och molvärken i buken tilltog och blev katastrofala när halva promenaden var avklarad. Med två långsamma vovvar och barnvagn blir man inte vare sig snabb eller smidig. Det går inte jättelätt att komma hem fort. Tur att mamma var med mig och kunde ta hundarna! Jises. Försökte mig på att springa hem eftersom jag hade så ont att jag inte trodde att det skulle räcka med att gå snabbt. Fick stanna flera gånger eftersom det svartnade för ögonen. Nästan hemma, vid dungen kändes det som hela innamätet skulle åka ur mig. Toapanik?! Det är ta mig sjutton antingen eller.. först gör det ont för att det inte kommer igenom.. sen matar maskinen på, hamnar saker och ting på rätt ställen vid "fel" tillfällen kommer den här paniken som en total överraskning med smärtor som inte är av denna värld. Ett fenomen som tillkommit den senaste månaden.

Jag kan tänka mig att det är som att käka laxermedel och att det börjar värka när man inte har tillgång till en toa. Plus toksmärtor då. Nu funkar ju inte laxermedel för min del eftersom jag har de här hindren, de orsakar bara en massa mer kramp och jag måste ändå manipulera tarmen. Alltså tar jag inte laxermedel. Men det är det närmaste jag kan komma i liknelse. Det eller akut magsjuka om man ser till svimningsbenägenheten. Fy.

Nu hoppas jag på en lite lugnare dag med en mage som beter sig och en liten som bestämmer sig för att sova. Det gjorde hon inte inatt. Maten har gått förvånansvärt bra ett par dagar (så man blir förvånad!) men sömnen,. denna sömn.. inatt sov vi inte många timmar någon av oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar