onsdag 5 juni 2013

Mens.. hormoner.. humör...

Det var väl egentligen det här jag gått och väntat på. Mensen. Skit. Har ju vetat om att den var påväg med tanke på humör, mående och ja, allmäntillstånd i det stora hela. Ändå blir det samma grej varje gång. Jag är lite smått oförberedd. Kan ju bero på att jag varit utan mens i en sisådär tio år, huuu...  när den väl kom tillbaks, tja då gjorde den det med besked vill jag lova.

Hur som helst. Det här förklarar ju varför jag mår som jag gör idag och varför jag mått som jag gjort sista veckan. Kanske också den bankande huvudvärken igår. Flimmer för ögonen och tjut i öronen? Jag vet inte jag men det skulle kunna vara så. Idag är det dock mest buksmärtorna som är värst tillsammans med en jäklans massa blod :( Borde inte städat toaletterna igår.. :-/

Lillan hade ännu en av sina berömda icke-sovar-nätter trots att hon var uppe sent, hon åt bra och hon var allmänt ganska glad igår. Inte inatt.. Huu.. tog två och en halv timme att få henne att somna och sen har hon spenderat större delen av natten ihopkrummad på eller runt mig. Som bäddat för att sova gott? Hm, not. Det är inte direkt en liten stillaliggande tjej vi har att göra med ;-) Blir hon inte akrobat eller gymnast av något annat slag så blir jag nog smått förvånad. Som hon slår knut på sig själv. Både i sömnen och i vaket tillstånd så att säga!!

Skulle varit iväg på mammafika idag på Mariagården, men den här natten och min egen mage sätter stopp för utsvävningar av det slaget. Skit, för det är bra för hjärnan. Hjärngodis! För lillan också såklart. Träffa lite "kompisar" och leka av sig lite. Men det finns dagar för det med. Idag prioriterar jag hennes sömn. Får hon inte sova går resten av dagen åt pipsvängen och hon vill inte heller äta. Vem tjänar något på att släpa iväg henne då? Det gäller att välja sina strider. Jag valde min genom att stanna hemma idag. Hur trevligt det än är får jag ta den där fikan en annan dag. Mår ju inge vidare heller så jag kanske gör bäst i att hålla mig inom ramen av min egen trädgård.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar