söndag 5 december 2010

Soja - the dark side of.. .

Börjar med att hänvisa till en av många länkar
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/04/soy-dangers-summarized.aspx
Kika på den och döm själva. Jag är ingen förespråkare för sojaprodukter, men jag måste erkänna (motvilligt) att jag är rätt förtjust i dem själv. Mjölkproteinallergisk som jag är och utbudet som finns.. gör saken ganska svår att komma förbi i mina ögon. Soja är en bra ersättning till mjölk i brist på andra välsmakande alternativ med bra eller rätt konsistens. Dessvärre är sojan ett väldigt manipulerat, behandlat livsmedel som ställer till nog så mycket problem i kroppen. Problem som livsmedelsverket väljer att bortse från. Problem som kampanjerna på tv och i tidningar väljer att blunda för. Det finns ju pengar att tjäna.

Sojan kan bland annat orsaka sköldkörtelsjukdomar, ämnesomsättningsrubbningar, dålig proteinnedbrytning, infertilitet, tillväxt av cancerceller osv. Det är rätt skrämmande. Ändå äter man den. Med god aptit dessutom. Lär väl visa sig ordentligt om tio år vad den gjort med min kropp. Men jag hoppas jag ska kunna hitta fler, och bättre alternativ till de sojaprodukter jag äter idag. Min yofu (yoghurt alternativ) har jag svårt att vara utan. Likså min sojamjölk. Den smakar mums i mina ögon. Den är en bra start på min dag. I min mage i alla fall. Bröd får den att smälla till direkt. Havregrynsgröt och dylikt också. Mjölk ska vi ju inte ens prata om. Tro mig, jag har testat det mesta, men det vill inte hjälpa.. tills vidare är sojan mitt bästa alternativ eftersom den KÄNNS bra i magen när jag äter den. Eller ja bra o bra. Bra är en definitionsfråga.. men den känns inte förjävlig direkt i alla fall.

Nä, nu ska jag stoppa i mig lite choklad. O tänka på en fin gåva som en vän erbjöd mig idag. Jag tror den kommer bli bra. Jag är rätt övertygad om det. En välkommen överraskning.. det måste jag säga. Livet har mycket att erbjuda, det finns många fina människor. Om man bara öppnar dörren och släpper in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar