tisdag 21 december 2010

Slangar i halsen...

Genom näsan. Så var man här alltså. Efter en helveteslång resa i smärre snökaos igår har vi idag spenderat dagen på sjukan i Huddinge. Slangen på plats genom näsan. Gick över förväntan att få den förbi kräkreflexen men blev värre efter det. Slangen ville ju inte sätta sig på plats! Fick joxa med den upp o ner, o rulla hit o dit o lysa med röntgen.. att jag inte blev självlysande är ett rent mirakel.. sköterskan började bli lite orolig ;) jag undrar hur mycket strålning jag egentligen fått i mig genom åren.. det har ju varit en del om man säger så!

Två läkarstudenter var närvarande dessutom. Fantastiskt. Visst, jag kunde sagt nej, men jag förstod ju varför de var tvungna att vara med.. så jag lät dem. Men det var minst sagt jobbigt. Det här är, som bekant, inte någon trevlig undersökning någonstans... De tyckte jag var duktig sa de, men va fan skulle de säga.. det är ju deras jobb att peppa patienterna genom såna här grejer.. urk..

Vid etttiden fick jag äntligen äta lite. O dricka! Gud, så skönt. Vatten! Drack senast igår vid tio. Det är rätt jobbigt att vara utan vatten så länge speciellt när man har en slang genom näsan ner i magen som skaver o orsakar kräkkänslor. Det var gott me vatten. Maten smaka skit, men det var mat - bara en sån sak. Kikade på några avsnitt 24 före maten för att fördriva lite tid. Har svårt att prata o röra mig för mycket, slangen flyttar sig o skaver o det rinner ur näsan.. känner mig inte jättesexig precis.. vill helst bara gömma mig, somna o vakna igen imorgon o få bort den här skiten. Men det är ett tag kvar. Minst sagt.

Det var som sagt en del meck att få slangen på plats.. men när den väl var det (tog ca 2h) kändes det i alla fall lite bättre när de slutade rota i näsan på mig. Är tydligen väldigt trång där, de påpekades några gånger och JA! Det känns! Nu går man omkring med värsta stora bombväskan på magen, kopplad till den här slangen.. men det är ju ingen bombväska. En inspelningsmeckanick som bandar allt som händer i lilla magen..

Det bästa (roligaste) som hänt i dag var när Anders spillde kaffe över hela golvet o mitt täcke när jag åt! hah! Sköterskan (en härlig prick!) fällde dagens roligaste kommentarer - jag behövde inte säga nåt! :) Anders var minst sagt högröd i fejset. Sen fällde hon nån kommentar till kollegan om att Anders skulle få påfyllning om han nu behagade sköta sig den här gången o inte söla ner ett täcke till! Haha.. dagens höjdpunkt.

Har nog sällan suttit så mycket stilla av egen fri vilja. Idag känns det inte som jag har så mycket till val. Det gör ont att röra sig för mycket. Det skaver o jag mår illa. S å jag låter bli.. är dessutom femton minus ute o inte så skönt att va ute med en kall slang som fryser..

Är nu hemma hos faster, farbror o två galna hundar igen. Magen känns nästan inte. Som om den bestämt sig för att lägga sig i koma. Nästa gång jag får äta o dricka är vid sju. Då har jag fått en kulinarisk måltid med mig att förtära. NOT! Några väldigt oaptitliga falafelbullar, skolmatsalsliknande kokta potatisar o nåt äpplemosigt till sås. En enorm portion. Vet inte hur jag ska lyckas klämma ner den ,men ska göra mitt bästa. Tror det är åtmninstone 10 falaflar o fem potatisar (!) Urk. O ingen choklad får jag äta heller.. ska erkänna att jag fuskade lite.. jag smugglade mig en minibit efter maten.. för att få bort den hemska smaken av slangen o salvan som gjorde sig lite VÄL påmind där. Men det var bara en liten bit.. inte ens en tredjedels bit faktiskt. Det får funka. Man ska klara av att ha skiten också.. sen är det natta o dags att sova igen. Med skiten på. Härliga visit tillbaks imorgon vid sju.. vi ska va där då. Avnjuta en "fantastisk" frukost, få en injektion sandostatin o sen ska jag förhoppningsvis få åka hem igen. Ta hand om magen o ge den lite god choklad.. uppdatering följer,.. när kan jag inte säga men det kommer.. kör försiktigt o ät massa gott tänk på att det finns folk med slangar i halsen som inte FÅR äta eller dricka. Ta en skumtomte eller två för mig. Om inte för mig så för statistiken. Vore skam om den spricker iår! Kramar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar