lördag 18 december 2010

Nedräkning till jul (eller undersökning nr vilken i mängden?!)

Ja, det börjar närma sig. Det känns. Både i skallen o i magen. Sista dagen med resolor innan det är dags för slangar att titta ner i halsen o tarmarna igen. Ser inte fram emot det. Har lyckats förtränga oron ganska bra, jag vet ju näst intill vad jag har att vänta mig.. men jag lyckas inge vidare längre. Den här helgen har det liksom satt sig lite. Det är ju bara några dagar kvar nu.. sen är det kört. Eller dags. Beroende på hur man ser det. 24 timmar är lång tid när man ska vänta o må dåligt. 24 timmar utan att kunna ta mina mediciner eller sköta mina dagliga magrutiner, det är inget jag ser fram emot. Speciellt inte efter den minst 5 h långa resan vi har framför oss på måndag. Med Lukas i bilen. Kan bli intressant. Vad som helst kan hända.

Har laddat upp i alla fall. För Lukas vill säga. Så han inte tråkar ut den första timmen, förhoppningsvis inte den andra heller. Tuggben, grisöron, leksaker.. o han har ju sin bur - som han faktiskt trivs i. Jag hoppas det ska gå bra. Kommer inte vara i form att hantera eventuella kriser på den fronten den här gången. Men jag tror han sköter sig. När det väl gäller är han rätt duktig för sina sex månader. Jises vad tiden går..

Skulle vart på fest idag, men min hjärna beslutade att stanna hemma. Tror det var ett klokt beslut. Har velat mycket kring det här (som vanligt) men kroppen mår inte bra o med tanke på allt omkring tror jag det var ett vettigt, om än tråkigt, beslut att ta. En natt på dassgolvet känns mindre lockande än en natt i sängen i rimlig tid.. då menar jag inte dassgolvet i den bemärkelsen. Ni som känner mig vet vad jag menar. Inte framför toan. För att ha nånstans att smita undan.. knåda runt all mat som fastnar.. ja, det där eländet. Men det blir nog en, under omständigheterna, bra kväll ändå. Blivande maken (!) lagar mat i köket (now we're talking!) och vovvarna är nyklippta. Nåja, den ena i alla fall. Väntar på att dra omkull oss ute på isen.. bara en sån sak. Blir en soft kväll i soffan. Kan behövas. Det kommer bli en tuff vecka..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar