måndag 15 november 2010

Läkarsamtaldag nr .. vilket i ordningen?

Idag var en sån där dag igen. Måndag. Brukar ganska ofta betyda läkarsamtaldag. Om inte just till läkare så för att boka telefontid till dem, kolla svar på prover, kolla om remisser etc gått fram osv. Den här gången gällde det min kommande manometri. Av erfarenhet har jag lärt mig att dubbelkolla ALLT som görs gällande mig själv inom sjukvården. Så även den här gången. Tur var väl det. Det visade sig (för vilken gång i ordningen?) att betalremissen från västra götaland gått ut och att min remiss ligger väntande tills denna är på plats.. hade den varit där hade de direkt bokat in en tid v 50, dvs veckan före julafton. De höll på att ordna detta sa det, läkarsekreteraren hade suttit med detta igår.. my arse säger jag.

Vet att detta ALDRIG funkar. Så jag tog saken i egna händer och ringde vårdslussen själv. Fick tag på en rätt trevlig dam den här gången ÖVER FÖRVÄNTAN. Det var henne jag talade med första gången jag var i kontakt med dem. Sen dess har det vart surkärringar hela tiden. Positiv överraskning med andra ord. Hon hjälpte mig utan knussel. Förhoppningsvis har jag remissen (rna) en till gastro och en till kirurgen. Lika bra att fixa båda samtidigt den andra går ut 9 dec.. för o inte köra fast med operationen också!!

Så nu hoppas jag att jag har den imorgon o kan ringa dem så de får den info de behöver.. i så fall kan jag få mina slangar i magen redan i december.. inte för att jag ser fram emot det men det ska ju ändå göras så det är väl lika bra att få det ur världen o få de svar vi behöver innan operation - jag hoppas den blir av i januari så jag kan börja leva och ta tag i mitt liv på allvar.. men jag har en känsla av att det kommer dröja längre än så.. har vart med förr. efter jul.. allt går på halvfart.. innan läkarna fattat att de faktiskt jobbar igen så.. det tar tid.. Men - så länge det finns liv finns det hopp? Magen är inte på min sida alls för tillfället. Har en jävla värk i tarmen och den slår knut på sig stup i kvarten. Kräkts magsyra flera gånger nu o det kommer lite blod. Inte bra det brukar tyda på att nåt är på väg att gå galet.. Men jag hoppas det rättar till sig i tid. Nästa gång jag hamnar på sjukan ska det inte vara akut!!

2 kommentarer:

  1. fy fan vilket elände!! Hoppas operationen hjälper.

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha Peter.. vet inte hur du hittade hit men det verkar som du läst på en del på min sida :) jag kämpar på. Själv då vad lider du av? Magproblem förmodar jag med tanke på de preparat du testat?

    SvaraRadera