lördag 22 december 2012

Magen gör sig påmind...

Det kommer bli ett litet juluppehåll i bloggandet eftersom mina övriga julplaner kommer krocka lite med just bloggandet och allt vad datorer heter i övrigt. Men... i mellandagarna är jag förmodligen uppkopplad några dagar igen innan det är dags att ta tag i nyårsbestyren!

Magen mår fortfarande apa vilket inte bådar nåt vidare inför julhelgen. Å andra sidan..  jag har inte mått bra på jag vet inte hur många jular det var sen sist? Minns faktiskt inte när jag hade en dräglig jul... trevliga har de varit, många av dem - men de har inte varit något vidare bra på magfronten. Julen brukar innebära smärre katastrof för en mage som min. Mycket mat, fel mat, fel kombinationer, fel tider, mycket stress.. ja, allt det där. Tänk att något som egentligen bara borde vara lugnt och trevligt (vilket det självfallet också är!) kan innebära en såpass stor press och orsaka så mycket onödigt ont? Med ont syftar jag på magen.

Julen är en tid med mycket press runt omkring sig. Många traditioner är bundna till den och många traditioner spricker när nya familjer bildas. Bara det kan skapa en viss ångest och frustration. Men ... livet förändras och skall så göra. Det går inte att hålla fast vid det som varit. Man måste blicka framåt. Hur skall man annars överleva?

God Jul allihop! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar