söndag 28 december 2014

Middag hos mammsen.

I eftermiddag har det blivit dags för middag hos mammsen och en liten träff med brorsan och hans familj. Har haft sån förbaskad otur vad gäller att träffa dem på sistone, så peppar peppar är alla friska och krya ikväll...   det var samma visa förra året. Först var det vi, sedan dem. Det är nog inte meningen man skall planera så mycket runt jul ;-)

Hur som helst. Har haft ännu en jobbig dag rent mag/fog/smärtmässigt. Känns som det kommer vara så här eller värre tills det är dags för bebis att kika ut. Inte för att det är speciellt lång tid kvar, men i min värld känns det just nu som en evighet. Det gör on att gå, det gör ont att stå, det gör on att sitta, att försöka slappna av ger mig sammandragningar och något som liknar en kraftig mensvärk. Att ligga ner gör att magsyran åker berg och dalbana genom strupen trots att jag käkat omperazol i en sisådär tre veckor nu. Det är inte kul helt enkelt. Kroppen protesterar på alla vis den kan. Att gå på toa är ett rent helvete. Ska inte ens prata om det. Jag hoppas innerligt det blir betydligt bättre när bebis kommit ut. Åtminstone trycket nedåt borde ju lätta mer eller mindre direkt. Då är det bara resten kvar... "bara". Återhämtning från en stor operation, att få igång en redan överjävlig tarm, läka fysiskt och psykiskt, ta hand om två barn och två hundar på det. Ja, det blir nog en enkel match *lite ironiskt*. Nä, men skämt åsido, Jag är ju inte ensam. Tack och lov för det.

Har i alla fall funderat ut en nyårsmeny till på onsdag. Känns gött att ha den biten avklarad. Maken handlade idag eftersom jag insåg häromdagen när jag själv handlade att det fick bli sista gången. Kändes som jag skulle gå av och höll på att inte ta mig ur affären. Det är inte värt det.

Nåja. Det blir god mat i alla fall. Hoppas bara magen är med på banan. Oxe med potatisrulltårta och rödvinssås till köttätarna och förhoppningsvis en fin fiskbit med samma tillbehör till mig. Maken lyckades få fatt i den sista flaskan vinbärsmust på systemet häromdagen, vilket blir lite lyx för min del som inte kunnat dricka något på en sisådär nio månader nu ;-) vinbärsmusten är alkoholfri men det bästa alternativ till vin som jag hittils testat. De där alkoholfria varianterna kan jag klara mig utan. Fy fan säger jag bara. Visserligen finns det några mousserande varianter som funkar men de där röda substituten är rent avskyvärda. Där har de något att jobba på. Vinbärsmusten slår dem med hästlängder.

Hur som helst. Förrätten skall mamma laga så det blir lite spännande att se vad hon valt. Efterrätten kommer bli en favorit i repris i form av hjortronparfait med nötflarn. Har visserligen gjort den två år i rad, men det är skit samma. Den är så förbaskat god att den lätt går ner i år igen. Har trots allt bara gjort den till nyår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar