tisdag 23 december 2014

Dagen före dopparedagen

Den kallas väl så? Dagen före julafton...

Har haft svärpärona här på besök idag. Beslutade att vi skulle ta hit dem redan vid elva för att ha så mycket marginal som möjligt åt alla håll vad gäller min mage, Olivias mat och sömn och allt annat som skall passa in.. mår ju inget vidare på kvällarna nu så jag undviker helst att ha gäster då. Jag hoppas det skall bli bättring när bebis är ute...  den som lever får se. Som det är nu var ju länge sedan det var. Riktigt skit. Vill helst bara dra ett täcke över huvudet och grotta ner mig. Om det ändå hade hjälpt. Korkat nog sålde jag min TENS i somras på blocket. För en skitpeng dessutom. Ångrar det lite smått nu, men samtidigt hjälpte den inte nåt vidare sist...  kanske hade varit annorlunda nu, jag vet inte men å andra sidan har jag ju min SNS och vet inte hur de krockar...

I alla fall. Olivia var nöjd med dagen. På riktigt strålande humör och det glädjer mig. Det gör allt så mycket enklare om man har lilla fröken med sig så att säga. Hon fick öppna sina julklappar från farmor och farfar först och det gjorde susen. Maten tog vi efter och eftersom hon redan ätit då kunde hon härja runt bäst hon ville (vilket hon också gjorde) - det underlättade en hel del för oss vill jag lova!!

Har smäckat i mig alldeles för mkt mat idag och antar att morgondagen inte kommer bli snällare mot magen. Började med en sömnlös natt, en bebis som höll på att kicka sönder magen på mig (kändes det som) och en massa luft som vägrade att förflytta sig hur jag än knådade och klämde på magen...  magsyran var där också, trots omeprazol - men jag antar att jag inte kan förvänta mig mirakel där heller, Jag får vara glad att jag slipper den större delen av dagen i alla fall.

Hur som helst så började inte morgonen nåt vidare heller. Världens värk både i tarmen och i fogarna. Blev inte bättre av att sitta still under så lång period och knö magen full med massa mat. Men, men det är ju bara jul en gång om året och det här är definitivt sista gången jag är gravid!!!

Har aldrig varit någon fan av kål, men måste erkänna att svärmors grönkålspaj faktiskt har blivit en ny favvo på julbordet. Hör ju annars inte till dem som är någon större fan av julmat över huvud taget men den där tar faktiskt hem ett litet pris i mitt hjärta. Kanske inte bästa för magen, men vad är väl det under den här tiden på året? Fick dessutom hem ett lass choklad från Australien vilket inte heller var helt fel.. antioxidanter, antideppressivt.. vad mer kan jag säga? ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar