fredag 26 juli 2013

Urgghhhhh INGET VATTEN!!

Det är inte utan att man blir smått panisk när man inser hur mycket man verkligen saknar vatten då man faktiskt blir utan det ett tag. Det har hänt lite FÖR ofta sedan vi flyttade hit kan jag tycka. En sisådär sex gånger sedan vi flyttade in i december känns inte ok. Inte när 4 av gångerna inneburit att vi varit vattenlösa i stort sett hela dagen. Det är ju sjukt ju :( Modernt samhälle? Think not! Vattenledningar som suger men aldrig blir åtgärdade. Det går bra att släcka bränder sig..  men när man är i konstant behov av vatten..  som när man har en tarmsjukdom och behöver använda toan x  XXX antal gånger per dag. Ja, då är det fanimej inte att leka med.

På kommunen svarar de inte. Har sedan länge gått för dagen. Sedan länge = kl 13 en fredag?! Jobbar de inte på kommunen?! Min make ringde dem redan imorse, men de var fanimej inte på plats då heller. Jobbet fick tas om hand om via SOS alarm. Sagt och gjort, det var en snubbe här imorse vid halv sjusnåret och kontrollerade trycket. Samma snubbe hittade sedan en läcka och ställde hit en vattentank. Hit = fotbollsplanen. En tank som skall försörja hela området HELA DAGEN. Uppenbarligen kommer den inte att räcka. Det är en LITEN tank och ett relativt STORT område. Folk har dessutom semester och det är helg. Jises.

Hur som helst. Det senaste budet vi fick var att de skulle hitta en grävmaskin eftersom de hittat läckan i industriområdet (kan de inte snabbt få tillgång till grävmaskin? Bara där börjar man ju undra... ) men sen dess har det inte gått att få tag i ansvarig jourhavande.

Ringde SOS alarm återigen för någon timme sedan och kom efter mycket om och men fram. Jag var inte den enda som ringde. Där visste de NADA?! Nada? Det var ju de som tog emot felanmälan redan imorse?! Nu börjar jag undra ännu mer. Jouren hade dessutom ingen koll och killen som arbetade imorse verkar ha gått för dagen. Klockan närmar sig sen eftermiddag och vattnet lyser starkt med sin frånvaro. Till saken hör att det var strul med vattnet igår med. Fullt med luft i ledningarna och avstängt under ett par timmar på förmiddagen. HUu..  Magen har gått käpprätt åt skogen och allt som har med vatten att göra är en smärre pers. Det mesta har ju det på något sätt. Speciellt en dag som denna då det är 25 + ute och eldningsförbud råder. Vad göra om det börjar brinna? De varnar för åska också.. utan vatten.. ? Kanske borde kommunen prioritera såna här saker lite mer. Jag vet, jag gnäller nu men jag är mäkta irriterad. Två dagar utan vatten börjar kännas av!

Jag och maken firar tvåårig förlovningsdag idag. Kanske lite onödigt att fira förlovningsdagen när man redan är gift och kanske borde fira bröllopsdagen ISTÄLLET - men... vi ser det som att vi firar det vi kan fira och då firar vi även vår förlovning. :) :) :) Fira idag blev alltså lite skumpa till lunch och lite räkor ikväll. Vardagslyx när den är som allra bäst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar