tisdag 9 juli 2013

Ett par sköna (men blåsiga) dagar på havet

Har precis kommit hem igen efter ett par sköna premiär-för-i-år dagar på havet. Visst var vi ute en provtur för någon vecka sedan bara för att kolla att lillan inte blev sjösjuk och det verkade ju funka bra - men det är inte premiär på samma sätt som när man går ut med målet att stanna över. Det gjorde vi i söndags. Lördagen sket sig ju rejält då lillan gick och ramlade omkull och slog sig ordentligt i huvudet. Vågade inte ta oss någonstans utanför hemmet ifall det skulle vara en hjärnskakning. I slutändan kändes det som ett väldigt bra alternativ. Både för hennes och vår skull. Det blev en mysig grillkväll på altanen med "mormor" istället. Kanske inte den lyxigaste av grillningar, men ack så god ändå :) Tänk vad lite kycklingfärs och klyftade färskpotatisar kan gifta sig bra när man slänger dem på grillen ;-)

Hur som helst. Båtturen började som en smärre besvikelse eftersom det blåste något otroligt när vi gick ut. Betydligt mer än vad vi hade räknat med så själva båtresan fick väl inte den start jag hade hoppats på. Magen strulade rejält till råga på allt. De två var ingen vidare kombo. Hur skönt det än är att komma ut på havet går det inte att komma ifrån att maghanteringen ute till havs inte är det enklaste. Speciellt inte när havet är för kallt för att simma i (my opinion!) Simningen underlättar annars något otroligt för mig när jag inte är på land.

Dag numero två började också i blåstens tecken, även om det var betydligt mindre blåsigt då än när vi gick ut. Däremot var det betydligt varmare och blåsten avtog faktiskt fram emot kvällen. Fick en otroligt fin kväll och avslutning på denna lilla båttripp. Magen var dessutom i lite bättre skick igår än vad den var i söndags. Idag har den varit mer bråkig och strular som fan för tillfället, men det har väl en del att göra med stressen över att ta sig hem, passa alla tider och så vidare och så vidare. Summa summarum fick vi en sämre start än jag hade hoppats på men en betydligt bättre avslutning än jag räknat med så det blev ju bra ändå tillslut :) Kvällarna på havet är svårslagna, det måste jag säga. Oavsett om man befinner sig på en hård klippa eller i en trång båt. Det är liksom halva tjusningen med det hela. Det, ett stilla hav och en solnedgång som går upp på ena sidan när man vaknar och ner på den andra innan man kojsar för natten. Igår blev dock ingen sen kväll för min del. Det sliter att vara ute till havs. Både på mig och övriga inblandade ;-) Semester på det här några dagar så är jag nog på banan igen och redo att gå ut på en ny tur ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar