måndag 26 januari 2015

Vakennatt - är inte gjord för dem :(

Jag vet att det innebär vakennätter att skaffa sig småbarn, men det spelar liksom ingen roll. Jag är liksom inte gjord för det. Att vara vaken alltså. Inte så många nätter, så många timmar i rad. Det känns i skallen och det känns i kroppen. Syns på vikten också. Den går inte direkt uppåt. Hoppas verkligen den stannar upp snart så jag inte går ur det här mindre än vad jag gjorde förra gången. Det är så förbaskat svårt att ta sig upp igen när man väl har rasat ner. Magen verkar inte bry sig om att jag stoppar i mig hur mycket mat som helst för tilllfället. Den suger åt sig och drar ur mig verkar det som. Nåja, någon dag ska det väl stabiliseras. Då gnäller jag väl för att jag blir fet istället ;-)

Hur som helst. Inatt var en sån där hemsk natt igen. Lilleman vaknade som vanligt (efter att ha stensovit mer eller mindre hela dagen) vid tiotiden för att hålla låda fram till en sisådär halv fem imorse .Ok, halv fyra var hon väl när han la en stor spya (för mkt mat) och sen tog det ett tag innan han lugnade sig igen efter några småmatningar. Innan dess hade han ätit mer eller mindre konstant från det att han vaknade vid tio. Tänk om de där matorgierna kunde pågå dagtid istället, när man själv är lite mer fit och resten av familjen vaken också? Tydligen är det mysigare att vara vaken mitt i natten när resten av huset är tyst och stilla. Urgh.

Magen gillar inte heller de här nya rutinerna. Den kör igång så fort jag rör mig på natten, och med tanke på hur nätterna ser ut just nu så blir det ett antal gånger. Det är ju inte direkt så att den slutar heller. Har den en gång börjat håller den på. Precis som lilleman. Man skulle kunna tro att de är släkt, de där två... ;-) jo men just det ja, det är de ju!

Till råga på allt har lillfia inte sovit middag idag. Slocknade med mig under avslappningsskivan som vi kört varje dag från det att lillen kom hem från BB, men vaknade efter tjugo minuter och ville inte sova mer. Lär bli en härlig kväll med andra ord...  jag vet vad jag har att vänta. Nåja, jag hoppas att hennes "Frostklänning" kommer med posten snart så att hon kan få leka lite prinsessa mellan varven och känns sig lite speciell. Den har dröjt ett tag tag den är klänningen. Nätet är bra ibland men inte alltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar