måndag 2 mars 2015

Provtagning och raw food desserter

Skall till vårdcentralen och ta prover inför mitt Sthlm sjukbesök imorgon. Alltså, prover imorgon, besök längre fram. Ser inte direkt fram emot det. Sover så förbaskat lite ändå och att åka tidigt till vc och ta fasteprover är inget jag direkt jublar över. Massa smittor där dessutom. Om det är någonstans man riskerar att dra på sig skit är det väl ändå där. Alla sjuka samlade på ett och samma ställe. Jaja, det blir till att tvätta och sprita händerna som vanligt när jag kommer hem. Alltid tar det väl kål på något.

Har haft en intensiv dag med barnen idag. Lilleman har i och för sig sovit större delen av dagen (jo, han var ju vaken större delen av natten så det var väl väntat) men Olivia har varit på hugget så att säga. Rastlös. Vi har pysslat, lagat mat, fixat och donat här hemma, varit ute och hälsat på mormor en sväng. Mormor har dessutom varit här och hjälpt oss. Men den här eftermiddagströttheten som slår till efter sista måltiden är svår att komma ifrån och då blir humöret därefter. Vet inte vem det är mest jobbigt för, henne eller mig? Men,., det är väl en fas hon ska igenom. Att sova nu på em blir inte bra. Humöret blir om möjligt ännu sämre. Skall det sovas på dagen får det vara bra mycket tidigare än så här och när hon vägrar finns det inte mycket man kan göra för att det ska bli bra. Det går liksom inte att tvinga. Tro mig, det blir verkligen inte bra i det här hushållet.

I alla fall. Funderar på om vi skall laga lite råchokladmousse eller råchokladbollar senare idag när mitt magpass är över och vi väntar på att "pappsen" ska komma hem. Hon gillar ju att baka och dne här typen av efterrätter går ju faktiskt att motivera med att de är relativt nyttiga i jämförelse..  man äter dessutom mindre av dem eftersom de är betydligt mer kompakta än vanliga hederliga desserter.

Vad har jag hemma? Bananer, choklad, nötter...  kokosfettet är slut så det skiter sig lite men nytt är beställt...  dadlar..  agavesirap.. dadelsirap... avokados - men de är inte fullt så mogna som jag kanske hade hoppats för att de skall passa i den här typen av desserter... hm, jag får tänka till lite här. Något blir det alltid, men resultatet kan ju variera en del beroende på vad jag väljer att använda. Kanske kan ta lite cocoskräm istället för kokosfett? Same, same but... ;-)

Har fått en telefontid till min "nya" läkare i Kungälv på torsdag också. Hade hoppats på att få en tid lite senare i mars, med tanke på mitt Sthlm besök, men av någon anledning har sköterskan satt in en extra telefontid redan denna veckan.. kanske är han inte på plats under slutet av mars, vad vet jag? Förmodar att jag får svar på torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar