tisdag 24 mars 2015

D-droppar, Sempers magdroppar

Lilleman har betett sig annorlunda igen sedan vi kom hem från läkarbesöket i Sthlm häromveckan. Han var så otroligt harmonisk då. Med tanke på att vi spenderade så mycket tid i bil och att han inte hade någon av sina "normala" grejer med (babygym, babysitter, filtar att ligga på etc) så hade jag förväntat mig sämre humör men det blev ju precis tvärtom. Trots att han var så lugn på dagen skötte han sig dessutom exemplariskt på natten.

När vi kom hem igen vände det till att bli väldigt kinkigt på eftermiddagar och kvällar och vi har fått kämpa för att få honom lugn och komma till ro. Det har varit bra på förmiddagen och tidiga eftermiddagen, men sedan har hans lilla mage kört igång med gaser och bubbel och han har inte varit det minsta tillfreds med livet. Skär i hjärtat på mig som är en blödig själ och har svårt för att se mitt barn gråta. Oavsett liksom. Ok, trilskgråt kan jag stå ut med eftersom jag vet att den beror på att någon mest är förbannad, men inte det här hjärtskärande gråtet som jag vet beror på någon form av kroppsligt obehag. Ont i magen, om något, är ju något jag vet ganska mycket om vid det här laget...

Hur som helst. Jag har försökt rannsaka mig själv för att se om det är något jag äter själv som orsakar de här gasbesvären hos lilleman. Var lite orolig att det var min choklad som ställde till det ett tag, men efter det här besöket i Sthlm har jag konstaterat att så kan inte vara fallet. Där, om något, åt jag mängder med choklad. Till och med mer än vanligt. Då har jag i normala fall en väldigt hög konsumtion av mörk choklad...  det och nötter. Men även nötter var en sådan sak som jag åt mängder av i Sthlm. Dessa två är liksom byggstenar för min kropp för tillfället. Utan dem rasar jag i vikt något katastrofalt och jag har inte råd att tappa mer just nu. Barnmorskan konstaterade samma sak på efterkontrollen igår. Lilleman liksom äter upp mig. Både blodtryck och puls var dessutom fastligt låga igen. Antar att allt hänger ihop.

Det jag kom fram till var i alla fall att jag missat att ge honom två saker som han fått varje dag här hemma. Det rörde sig om D-dropparna från BVC och Sempers magdroppar som jag gett honom just för att lugna hans oroliga mage. Beslutade därför att utelämna båda dessa några dagar och se om det blir någon skillnad i hans oro och gråt. Hittils idag har han varit en väldigt harmonisk bebis, men det är ju bara dagen ännu. Vad som händer ikväll återstår att se. Det brukar tajma ganska väl med att Olivia börjar bli på sitt lite sämre humör. Jag tror de triggar varandra de små liven. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar