måndag 16 februari 2015

Uhjjj...

Vi hade faktiskt en bättre natt här igår. Jag hade inte vågat hoppas på det, med tanke på den senaste månadens förhoppningar och förväntningar som mestadels slutat i besvikelse på den fronten. Igår gjorde dock nattbajjen susen och efter den lugnade sig lilleman rejält. Han blev en helt annan bebis och sov rätt gott de där två, tre timmarna som han sov i sträck mellan amningarna. Det får jag kalla en bra natt. Att få två timmar i sträck är mer än vi kunnat önska på sistone. Speciellt efter de två senaste nätterna.

Igår testade vi Belladonna D6 på honom. Kan inte säga att det skedde några mirakel direkt, han fortsatte skrika och krumma men efter en andra dos och den där bajjen på natten blev han som sagt en annan bebis. Idag har han varit oroligare och kräkts ett antal gånger, men det är väl bara att inse att det är en liten kräkbebis vi fått.. han verkar ju få i sig ändå och näte man äter med hans aptit kanske det inte är så konstigt att det kommer upp när man rapar.. ? Har nog aldrig hört en bebis klunka så ljudligt som han gör. Hur som helst. Får se på onsdag, när vi ska till BVC och väga igen, hur mycket han gått upp eller inte.

För övrigt skall maken laga mat idag. Börjar nästan bli lite bortskämd här. Han har lagat mat hela tre gånger under sina snart sex veckor hemma med oss ;-) Det var liksom inget som hände alltför ofta innan lilleman föddes. Nog för att vi pratade mycket om det, men det blev liksom sällan av... nu har han verkligen tagit tag i sitt matlagande (ja, jag säger ju det, tre gånger på sex veckor det är lite imponerande faktiskt ;-)) och insett att det inte alltid behöver vara trerätters eller femtimmarsmatlagning som gäller ;-) Även det enkla är ibland gott nog :) Att han dessutom bakat både skorpor och grissini två gånger vardera med Olivia på sistone är mer än jag hade kunnat hoppas på. Det där lär han få fortsätta med, för det är de godaste skorporna och grissinisarna som jag smakat :) Olivia gillar dessutom sina bakstunder med pappsen så han lär inte komma undan sen heller...  jag är ju bra på att käka slut på dem.. ;-) 

För övrigt har den här dagen passerat ungefär lika fort som alla andra dagar. Man hinner inte så mycket annat än att ta hand om magen, mata lillen, hitta på något med Olivia, gå med hundar...  försöka vila lite.. ja, vips är dagen slut.. lite spyor däremellan och en massa kånkande för att undvika dessa i möjligaste mån. Det funkar sådär. Kräkset kommer ju ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar