fredag 13 februari 2015

Fira bör man...

Det är som bekant alla hjärtans dag imorgon. En sån där kommersiell dag som handeln tjänar multum på. Vi skall liksom få lite dåligt samvete och köpa massa fina presenter till varandra. Det brukar ju funka ganska bra för jag är nog inte ensam om att få lite dåligt samvete och köpa något litet som jag kanske inte hade tänkt från början. En fin gest, det kan jag hålla med om - men det finns ju så många andra sätt att visa uppskattning till dem man håller kära utan att man för den sakens skull behöver köpa blommor, choklad eller presenter på alla hjärtans dag. Året har ju liksom åtminstone 354 andra dagar man kan utnyttja till att visa sin uppskattning.

Hur som helst så tycker jag väl ändå att alla hjärtans dag är en ganska oskyldig och fin dag. En sån där dag man faktiskt kan använda för att skänka sina nära och kära en extra tanke och kanske visa dem lite extra kärlek. Jag och min make gör det i form av att laga en god middag ihop. Lite extra lyxiga råvaror och lite god dryck. Vi har kört på det konceptet några år och det är faktiskt riktigt nice .) I år blir det färsk lax marinerad med teriyaki, chili, ingefära och soja och panerad med sesamfrön. Till det en gurksallad och lite nudlar. Vi skall ha en favvoförrätt också, som vi körde på min trettiofemårsdag. Pilgrimsmusslor på en bädd av avokado, lime, koriander och mango. Så yummy! Med makens hemrörda citronaioli till och lite grissini - det är ingen kalorisnål meny precis ;-) Till efterrrätt skall vi ge oss på att göra en chokladkupol som vi pratat om att göra länge men aldrig riktigt fått tummen ur. Skall bli spännande att se hur den blir.

Mna skall fira det man kan. Imorgon har vi flera saker att fira. Det är visserligen alla hjärtans dag som vi planerat firandet för, men visst finns det så mycket annat som är viktigare här i livet. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar