torsdag 18 juni 2015

Midsommar

Det känns inte direkt som om att midsommarafton knackar på dörren imorgon. Inte alls faktiskt. Nu vet jag ju att så är fallet och har ganska koll på almanackan just nu. Det beror dock inte på att det känns så fantastiskt somrigt ute, snarast tvärtom. Enda anledningen till att jag har sån bra koll på datumen just nu är väl för att det varit två extremt späckade veckor. Stress, oro och stress återigen. Den gemensamma nämnaren: Sjukbesök för mig själv, mamma och Olivia, bvc koll med Jonathan, läkarsamtal, FK strul... ja, vilka mer härligheter kan man drömma om liksom... ;-) Har det inte varit det ena så har det varit det andra - eller allt på en gång som de här två veckorna.

Hur som helst. Värmen lyser med sin frånvaro och solen likaså. Konstigt att man aldrig vänjer sig och fortsätter hoppas på vackert väder år ut och år in. Midsommar förknippas liksom med sol och värme och utomhuslek av någon konstig anledning. Jag vill minnas att midsommar alltid var fin när jag var liten. Vad kallar vi det, selektivt minne? ;-) Sommaren var ju evighetslång då dessutom...  nu tycker jag den springer förbi innan man ens hunnit upptäcka att den varit här.

Den här midsommaren kommer inte bli riktigt som vi planerat, men den blir garanterat bra ändå. Lite trist bara att vi inte har några andra barn att fira mer i år, men jag hoppas att vi kan komma oss iväg och "dansa runt stången" om vädret tillåter och på så vis få lite av det goda för barnens del.

Förmiddagen och "sill-lunchen" (som för min del kommer bestå av lax istället då jag avskyr allt vad sill heter) kommer vi avnjuta hos min mamma och om vädret tillåter blir det sedan en tripp till midsommarstången. Vi får se. Plan b är kubbspel, krocket eller nåt liknande och kanske lite bubbel och jordgubbar? Varför inte både och... middagen skall vi grilla hos oss. Jag har tänkt marinerad fläskfilé med greksallad och vitlöksbröd till de andra och marinerad kyckling med samma tillbehör till mig själv. Till efterrätt har jag förberett en bärmoussetårta med nötbotten som jag skall toppa med färska jordgubbar. Blir nog gott tror jag :)

För barnens del får det väl bli en favvo då... färskpotatis med smör och örtsalt och så lite korv till det... haha...

Nu är det bara magen som skall vara med på banan också. Den har inte varit så snäll på sistone. Jag tvivlar på att den är med mig imorgon men hoppas bör man... eller hur var det? :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar