fredag 26 juni 2015

En väldigt försenad sk födelsedagsmiddag

Jag och maken gav oss ut på lyxlunch i Skärhamn igår. Hade planerat att gå ut och käka middag ihop istället för att ge varandra presenter när vi fyllde trettiofem. Eftersom vi precis fått barn när jag fyllde bestämde vi att laga en god middag hemma och ta den här gemensamma barnfria middagsdejten vid ett senare tillfälle, i närheten av min makes födelsedag. Dessvärre har omständigheterna gjort att vi inte kommit oss iväg och för att det hela inte skulle rinna ut i sanden totalt beslutade vi att ändra middagen till en lunch och istället för att be om barnvakt för båda barnen tog vi med oss lilleman och fick barnvakt till Olivia.

Dessvärre var gårdagen inte bästa dagen. Lillleman inledde morgonen med en jättespya. Den största jag sett honom lägga och fått på mig också för den delen. Han satte i halsen när han ammade och hela magen vände sig ut och in. Typ. Kräks över mig, soffan, honom.. ja överallt. Fick i honom lite mat och under stor protest somnade han efter det där. När jag kom tillbaks efter morgonpromenix med vovvarna hade han redan vaknat igen (maken var hemma med honom) och var på tjurhumör. Fick satt hon i bilstolen, tänkte att vi matar honom innan vi går in på restaurangen i Skärhamn (vi valde en favvo i repris från vår bröllopsdag förra året - Port Sud) men tji fick vi där med...  efter en procedur med att lämna lillan hos mormor och alla tillbehör som skulle med dit (det krävs en del när man pottränar och har en tjej som vill ha med sig ett antal saker då hon skall bort) kom jag hem lagom till att mötas av en liten son som precis kräkts ner ännu en body och resterande klädesplagg också för den delen. Bara att börja om ännu en gång. Stress! Till saken hör att vi tidigare under morgonen diskuterat att han kräkts så mkt mindre sedan han började med sina små smakportioner och lite gröt... haha, ironi!

Hur som helst. Det blev inte direkt den lugna start på dagen som vi kanske hade hoppats på. Den här gången heller så att säga. Våra små äventyr utanför hemmet flyter sällan helt smärtfritt. Att jag nojjar upp mig nåt helt otroligt när barnen kräks eller blir förstoppade gör ju inte direkt saken bättre...

Den här gången var det förmodligen en kombo av att vi gått lite för snabbt fram med att öka mängden på smakportionerna och att han håller på att få tänder. Dreggel som sväljs ner och en mage som inte är van vid fast föda...  bidde inte så bra. Lunchen var visserligen väldigt god, men det där lugnet och myset vi drömt om kanske inte riktigt infann sig med en missnöjd grabb och all stress detta innebar. När vi kom hem fick vi hjälpa honom lite på traven och ut kom en hel massa bajs... inte konstigt han vart kinkig. Efter det där lugnade han sig betydligt och kvällen förflöt mer smärtfritt en dagen börjat. Räkmackan var dyr men gick inte av för hackor. Detsamma gällde glassen som är helt suverän. Definitivt värd att testa om man vill prova en glass gjord på get istället för komjölk. Port Sud i Skärhamn, vi lär återvända även om det dröjer till nästa gång :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar