söndag 19 april 2015

Skön dag utomhus

Det har, utan överdrift, varit en otroligt skön dag utomhus. Fick lite onda aningar där imorse då det var betydligt kallare än jag kanske hade tänkt mig, men när jag insåg att klockan faktiskt bara var barnet fick det liksom en naturlig förklaring. Det är april. Det är inte meningen det skall vara tjugo grader vid nio på morgonen. Inte i det här landet. Tyvärrvi får jag säga där..


Hur som helst så kom vi ut ganska tidigt imorse (allihop, kors i taket! Händer inte så ofta.) på promenad och stannade till på dagislekplatsen som Olivia ville leka på. Rutschkanan där var tydligen något alldeles extra.. eller bara nyhetens behag som det mesta i den lilla damens värld. Det gjorde i alla fall vår morgon att stanna till där och att Jonathan faktiskt sov i alla fall fem minuter då vagnen stod still. För övrigt var det en skön promenad att starta dagen med efter en väldigt tidig och ganska magmässigt jobbig morgon. Magen var åt helvete igår med, även om vi hade en fantastiskt mysig dag ihop jag o maken och lilleman. Olivia var hos mammsen på grund av åksjukan medans vi tog en sväng till Göken och spenderade pengar. Tyvärr blir det mer än man tänkt sig eftersom vi så sällan kommer iväg ihop... när vi väl gör det - då vill det till att pengarna liksom springer. Som om de fått egna ben. Inte utan att man får lite mindre ångest när man inser hur fort pengarna rullar. Nåja, det händer ju inte så ofta... någon gång ska man väl ha lite shoppingångest också antar jag. Det mesta av det vi kom hem med var ju faktiskt saker vi hade på listan, även om det tillkom en del "bra att ha grejer" också..


Resten av dagen har (så gott vi kunnat) försökt spendera utomhus. Grejat lite på altanen, planerat lite kryddor (detta var tydligen också väldigt roligt. Tillåt mig att tro att det hade att göra med att man fick grisa ner sig lite extra... ;-)) grillat lite korv...  ja, vi har tagit det ganska lugnt men ändå fått gjort en hel del känns det som. Sånt gillar jag. Har slängt ihop en vinbärskaka också som jag tänkte bjuda på på onsdag när några av föräldrarna och bebisarna från bvc gruppen kommer hem och fikar med oss. Får hoppas att det går att äta. Det är ju som vanligt ett eget hopkok och man vet aldrig vad resultatet av dessa experiment blir. Får hoppas magen mår bättre då.. jag tvivlar men jag har i alla fall sagt ifrån att jag inte kan ta emot för tidigt. Behöver mina timmar till magen, både före och efter fikat och det är ju som det är. Jag är glad om jag lyckas få ihop något under de timmar jag faktiskt har tillgängliga under dagens första hälft! Summa summarum: oavsett magbekymmer och molvärk har det varit en riktitg mysig dag. Vädret (solen) gör gott för en trött och värkande själ.

Imorgon funderar jag på att ringa vårdcentralen och kolla när de tänkte kontrollera mitt TSH igen. Borde liksom vara dags nu...  mina fingrar och tår mår inte så bra sedan jag minskade levaxinet heller...  vet inte om det är detta eller något annat, men börjar känna att det är dags att kolla upp igen. Tårna och fingrarna ska liksom inte värka och bli blåvita så fort man sätter fötterna i hallen...  det ska inte bli små ömmande blåmärken heller...  nä, det bör nog kollas upp. Något galet är det ju. Där med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar