fredag 17 april 2015

Cleanse more

Har haft en riktigt risig, ond mage sista veckorna. Eftersom mina tarmslim tog slut beslutade jag mig för att testa en annan variant (korkat?) då jag ändå beställde grejer från ett annat ställe där tarmslim inte fanns.... spara lite frakt och de var dessutom billigare. Tänkte vara lite ekonomisk med andra ord. Dum idé för som alltid när jag försöker vara ekonomisk och köpa billigare varianter av saker jag brukar använda så blir det sällan bra utan slutar med att jag köper både billigare OCH dyrare varianten. Dessutom blir den billigare kvar och står och dammar igen i skåpet. Not good.

Är rädd att dessa cleanse more kanske går samma öde till mötes. Dels har magen puttrat och kört dygnet runt och dels så har jag fått öka mina medel (läs resulax) ännu en gång. Känns som skiten liksom aldrig tar slut. Har knådat sönder min mage igen till råga på allt. Skavsår. Maken påpekade detta igår och beställde hem nya tarmslim åt mig häromdagen. Tack och lov var de här igår. Korkad som jag var hade jag ju inga hemma när eländet satte igång...  sen, om det är dessa tabletter eller något annat som ställt till det igen, det är svårt att svara på men jag lär väl få vetskap om det snart.

Igår tog jag mina tarmslim igen. Vi får se vart det leder.

Var med min mamma som tappade blod igår också. Jag som egentligen har en smärre blodfobi. Tänk vad man lär sig att stå ut med. Sjukhus som varit min sämsta tänkbara miljö. Jag som haft (och fortfarande i vissa lägen) haft världens läkarskräck. Det där har vänt. Jag har insett att läkare inte är de gudar de ofta tror sig vara. De är människor, precis som vi. De har inte mer makt än vad man ger dem, även om de ofta vill påskina det. Det gäller att läsa på. Kunskap är makt. Utan att ifrågasätta kommer man ingenstans och det gäller att veta vad man pratar om.

Jag har insett att jag många gånger kan mer om vissa tillstånd än läkarna. Det är i de lägen man inser att de faktiskt inte är så kunniga som de utger sig för att vara. Jag menar inte att vara sån, men att läsa sig till kunskap kan ju faktiskt vem som helst idag. Internet, läkarböcker... allt sånt där finns inom räckhåll. Däremot verkar det inte vara lika självklart att tillämpa de kunskaper man läst sig till genom att tänka lite själv och använda hjärnan också. Där brister läkarna rejält idag. Sunt förnuft, vad hände där? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar