fredag 3 oktober 2014

Kanelbullens dag

Det är redan 4 oktober. Har lärt mig att det är detsamma som kanelbullens dag. Skall erkänna att jag missat den några gånger, men i år har jag koll. Var tveksam till om det skulle bli några bullar här idag. Lillan har gått och blivit krasslig och jag mår inte bra någonstans. MEN, det är ju kanelbullens dag! Vi kan inte veta om det och inte göra något åt det. 

Egentligen skulle vi varit iväg på kalas idag. Firat svägerskan som fyllt år. Dessvärre blir det inget kalas för vår del. Mitt mående och lillans bacillusker sätter stopp för allt vad såna planer heter just nu. Tyvärr får jag säga. Det känns tråkigt såklart, men vad ska man göra? 

Hur som helst. Eftersom lillan är krasslig sov hon inte så länge imorse och vi var uppe med tuppen. Satte en deg redan då. My kind of deg så att säga. Inte en traditionell bulldeg kanske, men ändå. Det blir någon form av bulle och det doftar gott i köket. Kardemumma. Nu får vi bara hoppas att degen jäser också. Allt i min värld är lite av ett experiment när det kommer till bakning, så även den här gången. Tanken är väl mest att det skall bli en liten mysig bakstund för mig och lillan och att hon får göra sina egna bullar. Blir hon nöjd med det är jag nöjd. Humöret är inte på topp hos lilla fröken idag. Men, det hade inte varit på topp hos mig heller om jag var lika bombtät i näsan som vad hon är. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar