måndag 5 augusti 2013

Ett dygn till havs

Stack ut till havs igår förmiddag. Väderprognosen lovade uppehåll, någorlunda med sol och vindar som var helt ok. Eftersom vi packat för att gå ut och båtturerna inte direkt varit överflödiga den här sommaren valde vi alltså att fullfölja vår plan. Trots att prognosen ändrades till det sämre ju längre dagen gick. Moln, lägre temperaturer, högre vindar och regn på det utlovades. Det kom dessutom en molnbank precis när vi skulle grilla kvällens middag vilket var ganska surt och liksom satte P för den där kvällens fortsatta utomhusaktiviteter. Eller ja, den kunde ha gjort. Men det gjorde den inte. Tur jag tog mig upp på berget för att kolla hur det såg ut lite högre upp. Röstade (tillsammans med min kära make) för att inte packa ihop grejerna utan satsa på att käka ute. Det gjorde vi SÅ rätt i. Den där molnbanken (som såg ut som en rejäl front till en början och i kombination med väderprognosen skulle kunna ha varit det) löstes upp lika fort som den visade sig och middagen avnjöt vi på de kala klipporna med Olivia och vovvarna lekandes på berget. Vilken kväll det blev!

Tji fick både SMHI och YR för det där regnet det kom aldrig. Inte vindstyrkan heller. Den ökade inte i alla fall och vi hade så gott som lä hela kvällen. Några sköna bad blev det också (vilket man först inte kunnat tro med tanke på alla brännisar i vattnet men men, där fanns luckor där med och vi fann dem!) och trots att magen var helt förbenat överjävlig igår (mens, jag har sagt det förr... dessa hormontoppar och min tarm har inte förstått det där med samarbete över huvud taget. Har funderat på att skicka dem på kurs, men ingen av dem verkar nappa på förslaget! :-/) var jag väldigt glad att vi valde att gå ut och att vi valde att stanna ute och äta istället för att packa ihop och sätta oss i båten.

I teorin (och kanske även i praktiken, men inte den här gången) skulle vi kunna ha stannat ute ännu en kväll till havs, men magen, väderprognosen och lillan gjorde att vi valde att stanna vid en natt även den här gången och gå in mot land efter frukost. Magen funkade inte alls, gjorde det jag kunde till sjöss men det höll inte den här gången och dessutom blodade jag ner allt. Med en toa som funkar halvdant kändes det inte helt optimalt. Lillan hade dessutom fått sol så det räckte och blev över och det kändes som om att ett dygn till sjöss räckte den här gången. Även om vädret även idag blev bra mycket bättre än prognosen utlovat. Jaja det går fler tåg. Såna kvällar som igår är oslagbara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar