tisdag 1 september 2015

Blåbär och goda saker man kan göra med dem

Sedan lillfia började hos dagmamma (och matstrejkat sen första stund) har jag haft lite mer tid att experimentera med olika kombos av blåbär, björnbär och andra goda saker som man kan stoppa i diverse bakverk. Mer och mindre hälsosamma sådana. Eftersom lillfia älskar söta grejer har jag försökt få fram en muffin som går hem men innehåller minimalt eller inget tillsatt socker. Framförallt inget av det vitare slaget. Resultaten har varit mer eller mindre bra. De som gått hem bäst har varit en kombo av kardemumma, vanilj, blåbär och sötat med mosad banan eller agavesirap. Har använt mig av allt från mandelmjöl till dinkel och bovete och alla slag har (peppar, peppar) gått hem. Tillsammans med kokosfett, ägg och lite yoghurt i olika kombinationer och proportioner tycker jag att de funkat rätt bra som en snabb mellis.

Idag var en hemmadag från dagmamman eftersom hon bara är där femton timmar i veckan (vårt val för att hon skall få komma ut och träffa lite andra barn i samma ålder då det inte är några barn hemma nuför tiden...) och de skulle iväg på utflykt idag. Hon är ju såpass åksjuk att vi valt att ha henne hemma när de drar iväg alltför långt utanför väggarna. I samråd med dagmamman så att säga. Förhoppningsvis kommer hon kunna följa med längre fram, när och om åksjukan blir mer lätthanterlig. Eftersom vi var hemma och vädret ute inte direkt visat sig från bästa sidan blev det en del bak även idag. Nu har vi plötsligt frysen full igen, vilket är rätt bra med tanke på hur tom den gapade bara för ett par veckor sedan. Det är aldrig fel att ha lite hembakt att plocka fram när vi får fikabesök här hemma eller om vi vill plocka fram något till kaffet och ha koll på vad det innehåller ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar