tisdag 19 maj 2015

Planering inför födelsedag

Min "gubbe" fyller trettiofem imorgon. Gubbe kanske är fel ord eftersom jag själv är "flera månader äldre" och redan har fyllt, men för sakens skull måste jag ju kalla honom gubbe :) 

Då han fyller mitt i veckan och vi haft svårt att ta oss iväg på något tillsammans utan barnen har jag planerat en förhoppningsvis god trerättersmeny åt honom. Jag kör lite på samma koncept (med vissa undantag och nyanseringar) som jag gjorde när jag själv fyllde år eftersom den menyn föll oss båda i smaken. Det blir med andra ord snabbfrästa pilgrimsmusslor på en bädd av lite fräscha grönsaker med thaiinspirerad dressing och till huvudrätt har jag tänkt mig en marinerad sesampanerad lax som jag tillagar i ugnen och serverar med nudlar och en teriyaki/sesam/ingefära liknande sås. Till efterrätt har jag och Olivia bakat en tårta, om än lite halvt misslyckad. Lite övergräddad, lite för dålig konsistens på sojagrädden som vi försökte göra rosor av (blev snarare koblaffor eller något i den stilen) och kanske inte den mest genomtänkta fyllningen, men förhoppningsvis god ändå! 

Till detta tänkte jag mig lite bubbel och något gott rött vin. Ska det vara så ska det vara. :) Förhoppningsvis kommer vi iväg på något på tu man hand för att fira oss både lite senare i år.. när barnen får vara hos barnvakt och lilleman inte är så beroende av mig. Just nu känns det som en avlägsen men åtråvärd dröm ;-) Vi får väl se. Till dess hoppas jag att det här uppläggt kommer duga. Skall ju ha ett kalas för familjen också. Större utsvävningar än så blir det inte den här gången (heller) ;-) vi får ta det när tiden är mogen. 

Men, jag ska inte gnälla på den fronten. Vardagslyxa är vi faktiskt rätt bra på. Ett av våra stora gemensamma intressen. Råvarorna har dock blivit mindre "exklusiva" än de en gång var och trerättersmenyerna hör inte direkt till vanligheterna längre men ändå. Vi gör det bästa av det vi har och det är jag glad för :) lyx kan faktiskt vara en liten minidadel fylld med fetaost och dekorerad med en valnöt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar