fredag 15 maj 2015

Årets första middag utomhus

Gårdagseftermiddagen var definitivt det här årets skönaste hittils. Premiär för att äta ute för vår del. Vi har varit lite dåliga på att använda grillen i år dessutom, så det blev lite av en aha-upplevelse för vår del. Maken lyckades dessutom grilla kycklingen näst intill perfekt och det gjorde ju inte saken sämre. Så nice!

Gjorde det här årets andra rabarberpaj och lyckades (enligt min egen uppfattning då..) söta upp den bättre än första gången. Den blev lite vattnig, men efter att ha insett det slevade jag upp den i portionsskålar och hällde av en del vätska innan. Värmde upp igen med lite extra sötma i form av agavesirap och tillsammans med lite vaniljglass blev det en bra avslutning på en ganska tung men förbaskat god middag. Vi får se om kvällens middag blir en repris av gårdagen eller om den blir en besvikelse i jämförelse - jag tror dock inte det ;-)

Har dessutom varit ganska flitig idag. För att vara min värld så att säga. Klippt gräsmattan som liksom varit en sån där börda som tyngt mina axlar (jag gillar inte när den ser ovårdad ut... har man gräsmatta ska den vara fin och välskött, annars kan det liksom kvitta. Min värld återigen.) och det känns sååå gött att få det överstökat. Fint blev det också. Bara framsidan kvar, men den biten lämnar jag åt maken ;-) Han har ju "bara" lyft 130 kg sand idag. ;-) den biten ger jag mig inte ens in på. Gårdagens släpande av täckbarkssäckar (det blev fem stycken tillslut) får räcka för min del.

Mammsen kommer på middag ikväll så det blir lite mer "fest" än vanligt desstom., Får hoppas att barnen är på humör, att magen lugnar sig och att det blir lite mer sömn inatt. De senaste nätterna har inte varit nådiga. Gav lilleman några små smakisar igår (banan och majskrok) och det verkar som hans mage inte vart helt förtjust i den kombon. Inte så konstigt kanske när han hittils bara levt på bröstmjölk...  får nog vänta några dagar innan jag testar igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar