lördag 8 november 2014

Förkyld liten docka

Så var de här igen. De där ovälkomna, påträngande snor och feberbacilluskerna som valt att gästa oss ett flertal gånger under hösten. Framförallt efter besök på öppna förskolan. Nu skall jag inte vara sån, men det stör mig att vuxna människor inte har bättre vett än att dra dit sina febriga, snoriga, uppenbart sjuka barn istället för att hålla dem hemma och låta dem kurera. Vad har de på ÖF att göra liksom...? Mår de bättre av att vara där? Knappast. Mår omgivningen bättre av att de kommer dit? Svar nej.

Det stör mig att vissa vuxna idag resonerar som så att barnen är för sjuka för att vara på dagis men för "friska" för att vara hemma - alltså väljer föräldrarna att släpa med dem till öppna förskolan istället. Dit, där de egentligen inte har någon anleding att gå när de är sjuka. Det enda de egentligen gör är att utsätta andra barn och vuxna för smitta och förlänga sitt eget sjukdomsförlopp. Det är min bestämda uppfattning att man skall ha sjuka barn hemma och låta dem bli friska i lugn och ro. Tillåter allmäntillståndet kan man självklart ta med dem ut för att få lite frisk luft och sådär, men att släpa med dem till ett ställe som öppna förskolan där det är smockfullt med andra (kanske inte lika sjuka barn) - nej, det tycker jag faktiskt borde höra till vanligt sunt förnuft. Det gör man inte!

Hur som helst. Nu har jag spytt lite galla. Dottern är sjuk igen och det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Tycker bara det är så förbannat onödigt att hon ska behöva bli sjuk bara för att vi besöker den öppna förskolan en gång i veckan. Man kan inte skydda sig mot allt, speicellt inte mot förkylningsbacillusker, det är jag fullt medveten om, MEN man kan ju undvika att utsätta andra för onödig smitta genom att stanna hemma när man själv är sjuk.

Helgen blir inte direkt den jag kanske hade hoppats på och farsdagsfirandet på söndag blir något annorlounda än planerat, men men...  livet blir ju sällan som man tänkt sig och kan bli nog så bra ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar