fredag 14 november 2014

Chiapudding... magbesvär...

Testade att göra chiapudding (som skall vara enormt hälsosamt) till frukost imorse. Läste mig till att den skall vara väldigt bra för magen och om inte annat få bra fart på den. Dessvärre googlade jag inte magbesvär, gaser eller kräkningar i samband med chiafrön innan magen sparkade bakut imorse. Borde väl ha gjort det med tanke på mina problem, men jag var väl så desperat över att hitta något som funkade att jag helt glömde allt vad rim och reson heter.

När magen väl kört igång och värkte som skrutt kom jag i alla fall på tanken att kolla på nätet och mycket riktigt hittade jag ett flertal personer som haft samma problem som jag. Chiafrön är säkert jättebra om man tolererar så mycket fibrer och fett, men man kanske bör starta med en lite lägre dos än vad jag gjorde... körde på direkt med 2msk som de flesta recept jag hittat innehåller, och insåg att en tesked kanske hade varit mer rimligt att börja med?

Smaken var inget fel på. Skulle mycket väl kunna tänka mig att käka chiapudding till frukost om den inte haft den här effekten på magen. Nu blir jag såklart lite rädd att testa igen..,.klart jag måste göra det för att utröna orsak och verkan, men det kommer inte hända imorgon. Efter en hel dag med kramper, bebissparkar från både bebis och tarmar (?!) känner jag att det räcker för mig. Halsbränna from hell och känslan av att vilja kräkas upp min egen magsäck.. nej, det skulle ju bli bättre.. inte sämre...

Synd, verkligen, för chiapuddingen smakade betydligt bättre än jag hade räknat med. Vaniljpulvret och frukterna jag blandade i toppat med lite rostade valnötter gjorde susen. Nästa gång jag testar lär dock bli betydligt mindre dos. En tesked får räcka. Kanske skall testa att ha det i bröd också...  :O) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar