torsdag 25 september 2014

Något vajse med SNS:en

Har som bekant mått fan större delen av min graviditet och sista månaden har om möjligt varit värre än någonsin. Hade inte en tanke på att detta kunde ha med min sns att göra eftersom jag inte ändrat något på den sedan jag blev gravid utan på min läkares inrådan låtit den vara påslagen. Jag har förvisso kontrollerat att den fungerat genom att testa den ca en gång i månaden (sätta av och stänga på, när man haft sns en längre tid känner man den normalt inte längre. Däremot känns det rejält när man stänger av och sedan sätter på igen - ett bra sätt att kontrollera att den faktiskt fungerar).

Hur som helst. Jag kontrollerade den senast innan vi åkte till Italien då jag konstaterade att batteriet  i patientenheten behövde bytas. Allt var frid och fröjd då. Detta var runt 2 september. Därefter har något hänt. Eftersom jag har en sns som klassas som en form av "pacemaker" fick jag gå bredvid säkerhetskontrollen och bli visiterad för hand. Inget borde hänt där med andra ord...  MEN något måste ha hänt under resan för när jag kontrollerade dosan häromdagen fick den plötsligt ingen kontakt med min sns. Försökte i en halvtimme utan resultat. Satte ur och tog i batterier, bytte batterier och så vidare. Tillslut fick den så äntligen kontakt och då visade det sig att sns:en slagit av? När jag försökte sätta på den igen kände jag ingen stimulering alls. Höjde styrkan flera hack utan att känna minsta lilla pirr och det har ALDRIG tidigare hänt. Har varit väldigt känslig för styrkan och minsta förändring har känts rejält. Väldigt konstigt att inte känna någonting med andra ord. Fick lite smått panik...  testade att ändra program och hade tillslut gått igenom alla fyra utan att känna något av något av dem. Detta har heller aldrig hänt. Vissa av dem har jag inte ens kunnat ha på för att de varit så obehagliga.

Insåg att den förvärrade tarmstatusen mycket väl kan hänga ihop med att dosan slagit av och på något sätt fått glappkontakt eller ändrat läge - men varför? Jobbigt när man inte har någon vettig människa att vända sig till för att få svar. Har fått en telefontid till min läkare i Stockholm om ett par veckor, men det känns ärligt talat lite väl länge att vänta. Jag vet ju inte om den gör vad den ska längre? Stimulerar den ens på rätt ställe? Gör den mer skada än nytta?

Sen jag fick igång den i förrgår igen har jag känt av skum stimulering när jag vridit mig i olika positioner och idag när jag handlade kändes det rejält då jag befann mig i närheten av kyl och frysdiskar. Skum känsla som jag inte är helt bekväm med..

Det positiva är väl att jag mådde något bättre igår men det negativa att jag mår skit igen idag :(
Vad är väl en bal på slottet. Jag hoppas innerligt min läkare bestämmer sig för att ringa mig innan uppsatt telefontid eftersom han redan fått meddelande om vad det handlar om... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar