onsdag 27 augusti 2014

Prescript Assist

Jahopp, så vart jag här igen. Ett snabbare återbesök än jag hade tänkt mig från början. Så kan det gå. Var sak har sin tid och jag tar dagen som den kommer.

Jag skrev om Prescript Assist i mitt inlägg igår. De här jordbaserade bakterierna som skall bete sig lite annorlunda jämfört med "vanlig" probiotika som skall förvaras i kyla. Den variant som jag testat tillsammans med Bio-gest senaste månaden. Eftersom de är mer eller mindre slut fattade jag ett beslut om att (trots priset och tveksamheten till om de faktiskt gör något positivt) beställa en burk till. Har trots allt haft en avsevärd förändring i min tarmstatus de senaste veckorna jämfört med graviditetens tidigare månader och denna förändring har oavsett alla biverkningar den lett till gjort att jag istället för att ha totalstopp i tarmen dygnet runt oavsett vad jag tar till fått en släng av "magsjuka" istället. Vändningen kom från en dag till en annan då jag trodde att jag ätit något olämpligt. Insåg att så inte var fallet eftersom det inte gett sig än, och det har pågått var och varannan dag i snart två veckor. Tarmkramper som kan liknas vid dem man får om man gjort missen att använda Dulcolax och insett att den inte funkar som den ska i kombination med känslan av maginfluensa och smärtan som uppstår när tarmen pumpar vid tarmvred och saker och ting inte går igenom. De här kramperna håller på i några timmar, framförallt tidiga morgonen och förmiddagen innan de tillslut leder till omgångar av toabesök följda av blodtrycksfall och svimkänslor. Det har blivit svårt att ta sig runt med hundarna på morgonen för jag mår så överjävligt...   MEN och här måste jag återigen säga MEN något går igenom och DEN biten är positiv. Sen att resten av dagen följs av en tok uppsvälld buk och totalstopp, det är något helt annat. Det jag är nöjd med är att jag inte behövt överdosera mina klysmor fullt lika mycket sista veckorna och det känns bra i kroppen. Höna och fjäder? Jag vet inte, men något har hänt och att ändra på dagens rutiner då vore ju ganska korkat innan jag förstått vad det är som pågår... Det kan nog vara lite svårt att förstå om man inte haft de här problemen.

Principen med dessa bakterier bygger i alla fall på att vi lever för renligt idag och att man förr i tiden inte tvättade sin föda lika nitiskt som vi gör nu för tiden. Att vi helt enkelt saknar en del av de bakterier som behövs för att skapa en sund tarmflora och att dessa återfinns i den här typen av bakteriestammar. Sen är det som med allt annat: det som hjälper en människa kan lika gärna försämra tillståndet hos en annan. Hur det är för mig vet jag inte ännu. Det är det jag försöker ta reda på. Vad gör vad eller har tarmen bara flyttat på sig tillfälligt pga växande livmoder? Kanske är det bara något övergående det här med. Det är svårt att säga i dagsläget. Kanske beror det på mitt extremt låga blodtryck som spökar med mig mer än någonsin? Som sagt, det återstår att se.

Mer information om Prescript Assist går i alla fall att googla sig fram till och där finns både ris och ros. Värt att bilda sig en egen uppfattning med andra ord, men det är många som arbetar inom alternativmedicinen som förespråkar den. För den som lider av IBS har man gjort studier som pågått i högst ett år och där har resultaten varit väldigt lovande. Det är lite trial and error. Bara att testa och se. Eller låta bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar