lördag 30 augusti 2014

Hemlagad mat är bäst

Bestämde oss i ett svagt ögonblick för att beställa thaimat igår. Tyvärr sket sig ursprungsplanen rätt rejält när restaurangen vi tänkt beställa från hade stängt för renovering. Blev alltså till att testa ett nytt (osäkert) kort eftersom vi var på språng och inte hade förberett något annat hemma. Planerat det här hela veckan (hur sjukt låter inte det?) Det bör väl tilläggas att vi sällan äter ute och att vi sällan köper hämtmat).

Hur som helst. Magkänslan var så rätt. Man skall lyssna på sin mage, jag förstår inte att jag aldrig lär mig!!! Jag, om någon, borde ju ha insett det. Hade på känn att det inte skulle bli så bra och ack så rätt jag hade. Min egen hemlagade thai är nog tusen gånger bättre. Då menar jag inte att skryta, jag är bara rent krass. När man beställer färdig mat (som inte är alltför billig heller för den delen) har man liksom löjligt höga förväntningar om att den skall smaka bra. Det här var allt annat än bra och det var både första och sista gången jag köpte därifrån. Röd curry som knappt är röd? Kokosmjölken lyste med sin frånvaro och likaså den utlovade basilikan. Till och med färdig thaisås från ICA smakar bättre. Usch, så besviken jag var. Det enda som (matmässigt) räddade kvällen var den goda glassen från Gettergod (getglass, svindyr men att rekommendera) som vi hade ståendes i frysen och att lillan faktiskt åt mer än jag hade räknat med. DET var kvällens höjdpunkt vill jag lova. Hon är återigen inne i en period av matstrejk och om det är något som stressar mig mer än annat så är det just det.

Nåja, det jag ville komma till med det här inlägget är att hermlagad mat oftast är bäst. Man vet vad man får, man vet vad det kostar och man vet vad man stoppat i. Man kan dessutom styra hur mycket man stoppar i av varje sak. Det tar lite längre tid men det är det faktiskt värt. Idag lagar jag egen thai. Kan säga att den tom luktar bättre. Bara en sån sak. Magen jublar nog redan lite grann...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar