lördag 19 oktober 2013

Tarmbakterieimplantation

PUH! 400 mils sjukresor inom loppet av tre veckor avklarade. We did it! Men fasiken vilken pers det varit. Inte utan att det slitit på kroppen både fysiskt och psykiskt. Att åka fram och tillbaks till Stockholm fyra gånger tur och retur på så kort tid är inget jag rekommenderar. Att dessutom åka de här sträckorna och må fan under tiden gjorde inte saken bättre. Men tanken är ju att hela den här persen skall resultera i något bra i framtiden. En inte alltför avlägsen sådan hoppas jag.

Två bakterierör nedsprutade i tunntarmen. Första omgången gjorde ingen dundersuccé precis. Mådde om möjligt ännu sämre än vanligt. Men å andra sidan... jag hoppas att det var resultatet av goda bakterier som strider med de onda jag redan har. En strid som jag hoppas resulterar i att de goda går segrande ur striden. Dessutom har jag misshandlat magen så mycket sista veckorna i och med att jag inte kunnat ta mina mediciner på normalt sett, varit fastande respektive ätit om vartannat och varit uppe på helskumma tider. Inget har liksom varit normalt. Kroppen har tagit stryk. Det är kanske inte rätta utgångsläget att jämföra med. Nu har jag fått min andra dos bakterier och håller alla tummar och tår i världen för att de skall göra nytta för mig. Om så bara lite lite grann. Jag är nöjd med minsta förbättring i rätt riktning.

Jag frågade läkaren om det var normalt att man först blir sämre för att sedan bli bättre och han kunde väl inte riktigt svara på det där. När man använder bakterierna för att behandla antibiotikarelaterad diarré orsakad av en viss typ av bakterie får man snabba resultat, inom några dagar - men när man behandlar andra åkommor (som min) där man inte riktigt vet vad som är hönan och boven i dramat kan resultatet bli i princip vad som helst och effekten kan låta vänta på sig. Den positiva alltså. Känns på sätt och vis skönt. Då är hoppet inte helt ute än. Vi skall höras igen om en sisådär fyra veckor. Fick telefontid direkt. Skönt att slippa lägga tiden på att jaga en sådan i alla fall. Skönt att inte ha en ny Sthlm resa inbokad nästa vecka. Men lite vemodigt eftersom varje besök innebär en chans till förbättring. Inga resor=inget händer. Men men, den som lever får se. Vi hoppas att detta ger något. Blir jag bättre kanske det blir fler bakterier,. händer inget samma sak och blir jag sämre gäller det att hitta nåt nytt... något i den stilen. Som sagt den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar