torsdag 12 december 2013

UNICEF, FAKTUM mm

Förra året valde jag att köpa myggnät, vaccin och vätskeersättning via UNICEF's gåvoshop i julklapp till några personer som står nära mig. Tycker det är en fin gest och en gåva ingen kan bli besviken över. I alla fall inte om man sätter det i ett lite större perspektiv. Se det krasst, vi klarar oss faktiskt utan prylar och att hjälpa de utsatta, om så i en väldigt liten skala, kan i längden göra den skillnad som faktiskt behövs för att saker och ting skall bli bättre. Om alla tänker på samma sätt...  Nu är jag ju inte direkt någon höginkomsttagare, jag har inget överflöd med pengar, men jag väljer i alla fall att göra det lilla jag kan. På sikt hoppas jag kunna göra något mer.

I år blev det vätskeersättning och lite lösa kontanter till en gubbe som säljer FAKTUM utanför butiken där jag handlar. Jag kände att han kanske skulle bli lite glad. Han ser rätt nedstämd ut och står där varje dag. Han har i alla fall gjort det de senaste månaderna när jag handlat i samma butik. Nåja, han blev i alla fall otroligt tacksam över de pengar han fick och på något sätt gjorde det min dag också. Det är roligt när man kan glädja andra, så är det bara.

Sen, om man ska se det krasst hoppas jag ju att någon skulle gjort samma sak för mig om det var jag som stod där, jag eller mitt barn som inte hade tillgång till rent vatten. Etcetera, etcetera. Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ett uttryck från barndomen som håller än idag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar