onsdag 25 december 2013

Oreganoolja effektiv vid magsjuka

Puh! Det verkar som den här omgången med magsjuka faktiskt har gett med sig. Egentligen vågar jag inte ropa hej ännu, men peppar peppar så....  min magsjuka stannade vid två stooora spyor och en massa magkrångel den här gången (jag har oreganooljan att tacka för det, det är jag helt övertygad om!) och maken har ännu inte blivit dålig. Min mamma, som också varit här när lillan spytt ner både oss och interiören, har inte heller blivit sjuk "på riktigt" utan det har stannat vid olustkänsla/illamående och kör i magen. Inga spyor där heller. Även hon har fått i sig oreganoolja på stark inrådan från sin tjatiga dotter (jag) och jag tror faktiskt hon insett potentialen själv. Nog för att man rapar skiten och den smakar inge vidare (speciellt inte om man är påväg att bli dålig och magen är i uppror från början) men det är det värt. Den förkortar definitivt sjukdomstiden om man blir sjuk, och tar man den i tid så blir man - med lite tur- inte sjuk alls.

Jag har fascinerats av oreganooljan ända sedan jag fick upp ögonen för den och har använt den vid flertalet tillfällen mot magjsuka, urinvägsinfektion och så vidare. Prackat på mamma som fått nagelsvamp och maken som har nån form av exem bakom öronen. Effektiv vid alla varianter. Det här är en olja som borde få betydligt mer uppmärksamhet och som jag tror (om sjukvården månar mer om patienterna än ekonomiska intressen) kommer att komma stort i längre fram. Speciellt så länge man fortsätter att tro på antibiotika som inte längre tar de värsta bakterierna och som får sämre och sämre effekt överlag. Dags att tänka om... faktiskt... ¨

För den som är intresserad av att läsa mer om oreganooljan och dess positiva effekter finns mängder av fakta att läsa. Både vetenskapliga studier och alternativa sådana. Lite kortfattat om oregano finns att läsa här:

http://2op.se/2013/07/27/oregano-olja-mot-multiresistenta-bakterier/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar