onsdag 7 september 2016

Sjukstuga

Puh. Den här veckan har varit en smärre pers. Började med att Lukas kräktes i slutet av förra veckan. Sent på kvällen och massor . mitt på mattan Kul. Bara att sanera. Efter det började Olivia bli krasslig, eller ja, hon började eg redan i början av förra veckan fast det bröt inte ut förrän i helgen. Förkylning deluxe som gick över i slemhosta och resulterade i hemska nattliga kräkningar även för hennes del. Kräkningar som sprayade ner hela badrummet - och hennes säng. Bara att sanera. Vid det här laget var även jag krasslig och huvudet sprängde. Inte direkt bästa sättet att kurera genom att vara uppe och sanera badrum mitt i natten och dessutom ta hand om krassliga barn. Vovvarna märkte såklart av vad som pågick och blev stissiga de med.

Förkylningen blev bättre för Olivia efter det där, men hon har varit krasslig flera dagar. Inga fler spyor, tack och lov, men för Jonathan höll det på att gå samma väg häromkvällen,.  Slutade med att jag tog Olivia i vår säng med hink bredvid och Anders tog Jonathan i soffan med hink och handdukar som täckte det mesta. Vi har varit med förr. Barnkräks har en förmåga att hamna precis överallt. Speciellt om de kommer lite snett uppifrån.

Tack och lov blev de inga flera spyor efter det där och idag mår vi alla lite bättre, men mitt skit hänger kvar och vill inte riktigt ge med sig. Andra omgången sen midsommar och jag som aldrig brukar bli förkyld. Det här har inte varit en nådig variant. Satt sig på stämbanden, halsen, näsan, bihålorna, skallen, musklerna, ja överallt. Fy vad sjuk jag har känt mig. Nåja, dent som inte dödar härdar eller hur var det?

Tog mig i alla fall iväg till Uddevalla häromdagen, sjukdom till trots, för att prova ut värmehandskar och sockar hos arbetsterapeuten. Har redan bokat om det där besöket ett par gånger och kände inte riktigt att jag hade möjlighet att boka om en gång till. Tack o lov var maken hemma och hjälpte mig med barnen så jag kom iväg men fy, kände mig som en vandrande smitthärd. Kommer inte göra om det igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar