måndag 11 november 2013

Baka, baka liten kaka

Var sugen på något gott idag. Inte helt ovanligt i min värld. Blev inspirerad av "lilla spöket Laban bakar spökkaka" som jag kikade på under förmiddagen med min dotter. Inte på att baka spökkaka då alltså, utan på att baka något gott till eftermiddagskaffe. Valet föll på muffins. Sagt och gjort. När hon somnat fick slängde jag ihop en blågrå smet och körde in i ugnen. På vinst och förlust så att säga. Eftersom de blev förvånansvärt goda de här muffinsarna tänkte jag dela med mig av receptet:

Blåbärsmuffinsar av lite annorlunda sort:

Du behöver:
100 gram vegetabiliskt fett
2 ägg
1,5 dl sötning av valfri sort
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
2 dl siktat dinkelmjöl
Hackad mörk choklad
1,5 dl alpro blåbärsyoghurt (soya)

Gör så här:
1. Smält 100 g vegetabiliskt fett, alt använd olja med neutral smak eller kokosfett
2. Blanda 2 ägg med ca 1,5 dl steviasocker eller råsocker (jag använde handvisp)
3. Blanda i en STOR tesked (hehe) vaniljpulver eller vaniljsocker
4. Häll i matfettet och rör om ordentligt. Tillsätt ca 1,5 dl blåbärsyoghurt från alpro (soya yoghurt) samt hackad choklad av valfri sort och mängd. Jag hade i rätt mycket hundraprocentig från Guadeloupe. Svårt att få tag i här kanske ;-)
5. Blanda i ca 2 dl siktat dinkel och 1 tsk bakpulver. Häll upp i muffinsformar, grädda på ca 175-200 grader i tio minuter. Jag hade små formar men muffinsarna blev rätt stora. Jag gjorde åtta stycken. Saftiga, goda, chokladiga och smakade en hel del blåbär. Såg inte vidare värst aptitliga ut men som sagt. GODA var de :)

Lycka till :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar