söndag 8 september 2013

Sensommar i September

Det har varit en helt otroligt skön helg rent vädermässigt. Kan inte fatta att sommaren skulle hitta sin väg tillbaks igen så sent som i September. Det var länge sedan det var nitton grader klockan sju på kvällen och man kunde sitta ute utan jacka.

Nog för att vi haft en fantastiskt fin sommar här. Inte lika varm som i de lite mer ostliga delarna av landet har jag förstått (juni var i ärlighetens namn svinkall!) men solen skall jag inte klaga på. Den har varit bra på att hitta sin väg hit ända sedan i maj. Tack för det! Den här sommaren kommer gå till historien på det viset.

Har suttit ute på altanen två kvällar i rad nu och bara njutit. Av sällskapet, av vädret... av att bara KUNNA sitta ute på altanen och njuta sådär. I september!!!

Igår fick vi dessutom till en liten cykelutflykt ner till färjeläget och båthamnen där mamma har sin båt. Delade på en räkmacka och tog varsin glass. Livskvalitet! Lillan fick springa lite på bergen och plaska vatten på stranden. Sånt gillar jag! Lite småsorgset att sommaren faktiskt egentligen är slut. Jag kommer sakna den.

Hur som helst. Det har hänt en del sista veckan. Möte med FK. Min handläggare verkar faktiskt vara en väldigt bra och förstående kvinna. Det var första gången jag träffade henne face to face efter alla dessa år av telefonsamtal, men det var ett bra möte. Jobbigt att ta sig dit och allt det där såklart (det är alltid mäck när jag ska någonstans och när jag inte kan styra tiderna själv) men det var skönt att få det överstökat. Att hon dessutom var så sympatisk gjorde inte saken värre precis. Tack och lov för det!

Förutom det har jag fått stula lite med att få tag i bakterietanten (hon som tar fram de här bakterierna jag skal få i oktober) plus att det har varit lite mäck med den nya betalningsförbindelsen eftersom de ändrat rutinerna och min handläggare där (fantastiskt hjälpsamma Carola Lygner!) gått i pension sedan sist jag behövde förnya dem. Lite smått panik eftersom jag har besök inbokade redan i oktober och det förmodligen blir ett även i september. Det har varit mycket tungt att dra i denna veckan, men det mesta har faktiskt löst sig på bästa sätt.

Magen har mått pissigt som vanligt, med undantag för igår då jag hade fler timmar än vanligt med "ok mående" i tarmen. Åt min lunch betydligt senare och innan dess hade jag lyckats få ur mig det värsta av det som satt och värkte och resultatet av det blev en sammantaget bättre förmiddag! Tack och lov för det. Sminkade min barndomsvän inför en trettioårsfest och fick lite nostalgikänslor för hur det faktiskt brukade vara. Jag brinner ju lite för det där. Ett intresse och jobb som tagit stryk av detta konstanta tarmstrul. Nåja, vad är väl en bal på slottet. Jag är glad för de små tillfällen jag får som jag faktiskt kan ställa upp på när det funkar för alla parter. Lite egoboost helt klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar