söndag 22 september 2013

Liten break från väggarna

Det har varit ännu en intensiv helg i "Casa de la Röding". Arbete i grunden (det får jag tacka min kära make för. Jag sätter inte min fot där, än mindre kryper omkring under huset) fönstermålning, fix av fönsterlist (där har jag däremot gjort ett bra jobb om jag får säga det själv!) fortsatt målning av de vita detaljerna på huset och lite släcka bränder arbete i hönshuset (som numer används som förråd).

Skicket var bra mycket sämre på vissa detaljer än vi hade insett i början av sommaren, så det blev lite panikfix nu inför hösten och vintern. De brukar ju inte vara så snälla mot trädetaljer som redan tagit stryk av att de inte fått tillräckligt med kärlek från början. Alltså tänkte vi att vi skulle försöka rädda det som räddas kan och skita i det som redan farit alltför illa. Det får vi ta nästa år. Det skall ju finnas projekt för resten av livet också så.. ;-) Hur som helst. Valde att jobba den här helgen för att bli klara med det som krävde fint väder för att avsluta och är så glad att vi gjorde det valet när vi hade möjligheten. Idag pissar regnet ner och har gjort det hela dagen. Igår var det uppehåll och mer eller mindre perfekt för att jobba lite utomhus. De roligare sakerna fick vänta, men det blev ett litet ångestprojekt mindre att stryka från listan över saker som måste tas om hand om och det är jag SÅ glad över :)

Idag kom jag mig iväg en sväng med mamma till Torp. Utan vare sig barn eller make. Liten utflykt som gjorde gott för själen inbillar jag mig. Avbrott från en väldigt inrutad vardag och en chans att införskaffa lite saker som vi inte haft chans att få tag i innan. Några timmar hemifrån gjorde mig gott idag, men det var lika roligt att komma hem igen och mötas av en glad liten tjej och två lika galna vovvar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar