fredag 23 december 2016

Dagen före dopparedagen

Ja, precis. Nu är det jul igen. Känns inte så. Jag var i och för sig ute i ganska god tid med förberedelser och julstök i år, men ändå. Kroppen är inte i form. Inte alls.

Efter masgsjukan som härjade här i mitten av november har jag inte kommit tillbaks till mitt ursprungliga dåliga läge. Det har varit konstant snäppet värre och inte har det gått på rätt håll heller. Tvärtom faktiskt. Senaste veckan har varit hemsk. Fruktansvärd faktiskt. Maghugg från helvetet med svimningskänslor, kallsvettningar och känslan av att skallen inte är med. Smärtan har inte varit den vanliga utan gått mer åt det håll jag känner igen från när jag haft problem med njurarna. En hemsk värk som blir värre av varje steg eller rörelse. Det här höll i några dagar och sedan byttes det ut mot en molvärk som inte ger sig no matter what. Inte vad jag önskar inför jul direkt.

Tycker synd om mina barn som ser fram emot julafton med allt vad det innebär och samtidigt ser hur jag mår. Stora tjejen som klappar mig på pannan och säger att "mamma du kommer må bättre imorgon. Du får ju inte må såhär när det är julafton. Jag tror att tomten har paket till dig..." åh, söta lilla tjej! Så mycket tankar och funderingar i detta lilla huvud. Vad hade jag väl gjort utan mina barn? Underbara, smått odrägliga emellanåt men absolut helt fantastiska och det bästa som någonsin hänt mig. Förgyller varje dag, oavsett hur den ser ut.

Spenderade dagen igår på vårdcentralen för att kolla upp några exem jag har som inte vill ge sig utan, precis som magen, ballat ur totalt. Kliar så jag blir galen. Istället för en kort koll av exem kom jag hem med en hundförändring mindre på ryggen och några stygn mer. Jahopp, så kan det gå. Hela januari bokad med olika sjukbesök. Nytt år, nya möjligheter. Jag hoppas att det blir ett år med mindre sjukdomar, mindre värk och mycket mer ork till saker som är roligt här i livet!

God Jul alla som valt att läsa den här bloggen och tack för alla fina mail jag fått! Önskar er en smärtfri, frisk jul och ett riktigt gott nytt år om jag inte återkommer innan dess. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar