Hittade en dansk sida som säljer rätt form av yoghurtkultur (rätt bakerier) såvitt jag kan se.. så jag beställde en provomgång och när de kommer skall här fanimej göras både kefir och "vanlig" yoghurt! Ser med spänning fram emot detta. Egen yoghurt är en helt annan upplevelse än de vanlig kommersiella varianterna .Smaken går inte att jämföra på långa vägar. Ok, den är inte så söt och inte så bärig, men detta går ju att ordna i efterhand. Socker och fruktberedningar förstör ju ändå bara de nyttiga fjuttiga bakterier som från början kanske kan finnas i yoghurten . det vill säga innan dessa tillsätts. Bakterier tycker om socker. De livnär sig på detta och är mer eller mindre döda när de hamnar i tarmsystemet på den som käkar dem. Något i den stilen.. Sockret är ju även favoritföda för de onda bakterierna som finns i tarmsystemet och ger dessa en kalasmåltid. Något som en gång betraktades som relativt "nyttigt" kan med andra ord vara helt tvärtom. Men det är väl inte någon nyhet i dagens upplysta samhälle??
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar