torsdag 14 juni 2012

Bovetemuffins med choklad


Bovetemuffins med choklad o bärsylt: 
100 g fett, valfri sort jag använde mjölkfritt margarin
2 ägg
1 dl sötin (från bodystore.se)
1 tsk vaniljsocker (även det från bodystore)
2 dl mandelmjölk
2 dl bovetemjöl
2 dl siktat dinkel
2 tsk bakpulver
5 rutor mörk choklad, hackad
Lite kraftig sylt (sötad med äpplejuice från biofood) 

Gör så här: 
Ugn: 200-225 grader. Vispa ägg, sötin och vaniljsocker pösigt. Smält fettet och rör ner det tillsammans med nötmjölken i äggsmeten. Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner dem. Hacka chokladen och rör ner (jag använde mig av anton berg denna gången, 81%). Häll i muffinsformar (vill du ha dem höga sätt formarna i en muffinplåt) och skeda upp lite sylt i mitten av varje muffin. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min (men testa med sticka så de är torra, obs att dessa inte får så mkt färg och skall heller inte ha det de är färdiga ändå). 

Låt er väl smaka!! Obs att dessa muffins inte är lika söta som vanliga muffins. Förväntar man sig det blir man besviken :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar